Dipje

Vorige week had ik best braaf mijn best gedaan maar was er toch een pondje bij en ik merk dat dat toch een demotiverend effect heeft. Gecombineerd met ziekte thuis en een nieuwe pc bij mij (daaaaaaaagen lang uitzoeken en overhevelen want de oude pc’s moeten weer doorgeschoven worden bij de kinderen) heeft dat ervoor gezorgd dat dit een duidelijk minder goede week is geworden.

Ik heb me ook nog niet echt in het nieuwe systeem kunnen verdiepen, dus ben nog niet overgeschakeld. Morgen zullen de weegschaalberichten dus wel weer wat tegenvallen, maar ik hoop dat de bijeenkomst een goed effect heeft en dat ik het knopje weer goed terug kan zetten. Sporten is er deze week ook een beetje bij ingeschoten, meer dan 1 keer trainen en 1 wedstrijd spelen is niet gelukt, dus daar heb ik ook niet mee kunnen compenseren.

Wat wel jammer is is dat ik zelfs op de minder gemotiveerde weken eigenlijk voor mijn gevoel niet heel vreemd eet. Ik schep nog een tweede portie op, eet een extra boterham of drink een extra biertje na het sporten. Maar ik heb geen vreetbuien en snoep eigenlijk nauwelijks – dus ik blijf het gevoel houden dat ik toch maximaal gelijk zou moeten blijven. Met mijn vroegere stofwisseling zou ik hier flink mee afvallen, maar helaas komt die nooit meer terug.

Afijn, vandaag eerst maar genoeg slapen, veel drinken, opletten en hopen dat morgen geen al te grote stappen achteruit zullen brengen – en vooral weer veel motivatie.

  1. Zet hem op! Het gaat niet om de kilo’s die er meteen afvliegen maar om de algemene houding ten opzichte van eten, volgens mij. En je zegt dat je geen vreetbuien hebt of loopt te snoepen. Dat zal op langere termijn toch zeker wel effect hebben. Een paar uur extra slaap lijkt me ook een heel goed idee. Je bent er allemaal mee bezig dus dat is al helemaal top.

  2. wat Niek zegt 🙂
    Lastig is dat van die stofwisseling. En de jojo zal ook wel meespelen. Moed houden hè.

Leave a Reply

Name
Email
Website