Oliebollen

Een van mijn grote verleidingen is oliebollen. Eigenlijk moet ik reumabollen zeggen, want van die kraam zijn ze altijd het lekkerst, maar hier in Haarlem zijn er nog een paar die ik maar heel moeilijk links laat liggen. Ik struikel dat ook wel eens en bestel er één of twee – met een gezin van 5 en aanbiedingen voor 10 oliebollen is het ook moeilijk om het bij één te houden.

Bij de weightwatchers is dat redelijk in te plannen. Het laatste boodschappengidsje waarin ik het opzocht melde dat een oliebol 3 punten was, dus ik reken er nog iets bij voor de suiker en geniet van mijn extraatje. Oud en nieuw is de uitzondering, dan eet ik er echt een boel – maar één avond per jaar moet kunnen en daarna zijn de bakkarren uit het straatbeeld verdwenen dus het is de laatste kans.

Dit jaar ga ik er nog extra van genieten, na dit berichtje op nu.nl:

Oliebollen zijn minder ongezond dan de naam doet vermoeden. Hoewel de olie waarin de bol wordt gebakken zorgt voor een hoger vetpercentage, bevat een oliebol minder ongezond verzadigd vet dan een bruine boterham met magere kaas.
Dat meldt Wageningen Universiteit op haar website.
Oliebollen bevat ook verschillende vitamines en relatief veel koolhydraten, die als een goede basisvoedingsstof kunnen dienen.

  1. LOL! Dit bericht had ik ook zien staan en zag meteen allerlei mensen naar de oliekramen rennen. Weet je zeker dat dit niet uit de koker van de oliebollenbakkers komt? 🙂

  2. Ik weet in ieder geval zeker dat die er erg blij mee zijn 😉

Leave a Reply

Name
Email
Website