Week 9 – tweede kerstdag

Vastbesloten om het schema vast te houden en mezelf met de neus op de feiten te drukken ben ik ook vandaag op de weegschaal gaan staan, al is het tweede kerstdag. Daar werd ik voor beloond met een redelijke uitslag: er stond 115,9 op de schaal en dat is maar 4 ons meer dan vorige week. Natuurlijk was het beter geweest om helemaal niet aan te komen, maar 4 ons is heel goed te doen in deze tijd.

Nu hebben we wel redelijk gezond gegeten, maar de verleidingen eromheen zijn moeilijk te weerstaan. Dit jaar hebben we lekkere wijn en roze champagne toegestuurd gekregen, we zijn  gek op glühwein, Tim heeft merangues gemaakt van overgebleven eiwit en natuurlijk waren er lekkere koekjes en was er kerstchocolade. Verder maakt Tim ieder jaar een overheerlijke trifle van cake, jam, fruit, drank en eigengemaakte custard die ik niet eens in punten om durf te zetten en waar ik absoluut geen nee tegen kan zeggen.

Maar het kerstdiner zelf was heel netjes. We doen kalkoen op de klassieke manier en als je dan geen vel eet heb je een mager stuk vlees te pakken. Spruitjes en pastinaken erbij, klein beetje appelabrikozencompôte en aardappeltjes uit de oven – dat is goed in te plannen. De rest van de dag eten we kalkoen op brood, met een klein beetje chutney, dus daar worden we ook niet dikker van. Het zijn echt de lekkernijen eromheen die vooral vandaag en morgen zorgen voor een puntenparade.

Vandaag ook weer proberen om gebalanceerd te eten en me niet teveel uit te leven. Dan hebben we komende week oud en nieuw nog en dan zijn de zwaarste lijndagen van het jaar weer voorbij. Ik zal het houden bij champagne en oliebollen, want appelflappen zijn veel dikmakender en oliebollen zijn er in januari niet meer. Dus 2 januari ben ik hier weer braaf terug en als ik dan onder de 116 ben ben ik uitermate tevreden en begin ik het jaar goed.

  1. Dit is al heel stimulerend zo in de vreetdagen van het jaar. Ik leef met je mee naar 2009.

Leave a Reply

Name
Email
Website