Wie het kleine niet eert….

Oftewel 117,5 op de weegschaal vanmorgen. Maar het is deze week al een keer 116 geweest, na een dagje bijslapen, dus we gaan in ieder geval de goede richting weer op.

Goed slapen helpt daar wel veel bij merk ik. Als ik slecht of weinig slaap gaat het moeilijker, als ik veel slaap gaat het beter met afvallen. Eigenlijk moet je dus slapend dun worden 😉

De afgelopen weken ging het slapen slecht. Ik was totaal mijn ritme kwijt en ik heb het altijd al moeilijk om een beetje bijtijds de binnenkant van mijn ogen te gaan bewonderen. Bij nachtmens kunnen ze in de encyclopedie mijn foto wel ter illustratie plaatsen. Maar deze weken was het echt heel slecht, zelfs als ik in bed lag bleef de boel maar malen in mijn hoofd. Politieke gebeurtenissen, persoonlijke ontwikkelingen, veel dode kindertjes in Gaza — alles hield me wakker.

Maar sinds een paar dagen gaat het beter, slaap ik de nacht door en ga ik redelijk op tijd naar bed. Ik voel me weer wat beter en energieker, dus hopelijk lukt het diëten ook weer goed. Volgende week zou ik wel blij zijn als ik weer onder de 117 was.

  1. Het gaat hartstikke goed en vooral met al die slaapellende vind ik het helemaal knap.
    Dat je van goed slapen afvalt, heb ik al eens vaker gemerkt. Wellicht omdat je dan minder kan eten en je systeem langer kan verbranden en omzetten of wat het dan ook ‘s nachts doet.
    Slaap lekker!

  2. Nou, da’s een goed idee, want ik kan heeeeeel goed slapen, en inderdaad, als je slaapt, ben je niet aan het eten.

    Dus over een jaar of 18 als de kids allemaal het huis uit zijn, ga ik dit plan invoeren.

  3. Ik heb me laten vertellen dat pubers ook de hele dag slapen, dus het mag al iets eerder worden ingevoerd 😉

  4. Als ze niet aan het slapen zijn, zijn ze bezig je zorgen te bezorgen, uit laat en dergelijke, en da’s ook goed voor de calorieverbranding toch? 😉

Leave a Reply

Name
Email
Website