Marbel wordt Heintje

Daar lijkt het in ieder geval wel op. Het beruchte jojo-effect denk ik. Ik hoop eigenlijk dat ik gewoon meer schildklier hormoon nodig blijk te hebben en dat de kilo’s er af zullen vliegen als de dosis goed is – maar inmiddels hoop ik dat al een paar jaar dus heel waarschijnlijk is het niet.

Met weightwatchers hield ik het nog een tijd in bedwang; ik viel niet echt af maar ik kwam ook niet aan. In de donkere dagen voor kerstmis lukte het me echter een paar keer niet om te komen. Daarna kwamen alle feestdagen en de bijbehorende vakantie bij de niet lijnvriendelijke schoonfamilie. En thuis liepen er wat dingen mis, waardoor zowel dieten als sporten er bij inschoten. Maar daar waar ik ooit gezworen heb niet boven de 130 kg uit te komen gaf de weegschaal inene ruim 131 kilo aan en dat is toch echt te gek voor woorden. Mijn BMI is nu boven de 40 en dan ben je ‘morbide obese’ las ik – en aangezien ik voordat ik zo aankwam al op het randje van de diabetes 2 zat durf ik mijn bloed er niet op na te kijken.

Actie is dus echt noodzakelijk. Echt bakken snoep werk ik niet naar binnen, ik drink iets te veel maar stap nog niet lallend in bed, mijn hoeveelheden bij de drie hoofdmaaltijden zijn volgens mij gemiddeld en we koken nog steeds vrij vetarm. Dat maakt het een beetje ingewikkelder, want er is niet één ding dat ik af moet leren of waar ik op moet letten. Ik denk dat het goed is als ik eens een weekje bij ga houden wat ik allemaal eet en drink op een dag, en wanneer ik dat doe. Heb ik honger, heb ik trek of probeer ik een gat te vullen dat emotioneel is?

Ik heb me daarnet opgegeven voor een gratis dagkaart bij een damesfitclub om te kijken of dat me kan motiveren om meer te bewegen; sinds ik het basketballen heb moeten opgeven heb ik nog geen sport gevonden waar ik blij van word maar ik MOET iets aan mijn lijf en mijn conditie doen. Als dit niet werkt moet ik dus wat anders proberen, maar hopelijk kan ik bij de sportclub mijn draai een beetje vinden – of in ieder geval een stok achter de deur.

Als alles goed is is morgen onze auto klaar en dan heb ik dus voor het eerst sinds februari weer een auto. Dat betekent dat ik ook weer weightwatchcursussen zou kunnen gaan doen. Daar ben ik uiteindelijk al eerder ruim 30 kg mee afgevallen. Maar als ik én de cursus én de sportschool moet gaan betalen wordt het wel een dure grap. Denk ik dus nog even over na. Eerst maar eens een boekje bijhouden en misschien ook een afspraak met de huisarts maken.

 1. Je schrijft: “In de donkere dagen voor kerstmis lukte het me echter een paar keer niet om te komen.”
  Ik ben blij dat het je niet gelukt is om om te komen.

  Dat afvallen veel geld gaat kosten, voelt raar. Je zou denken iets wordt minder dus dan kost het ook minder maar zo werkt het helaas niet.

  Ik begrijp dat het roeien je niet voldoende is bevallen. Jammer. De sport naar je hart vinden, is een kunst.

  Succes weer met alles.

 2. Ik had echt maar één keer om geschreven :). Ben niet van plan om om te komen gelukkig…
  Dank voor de bemoediging.

 3. Wat rot dat het zo gaat. Vooral als je tegen diabetes aanzit. Volgens Niek zet dat meer bewegen weinig zoden aan de dijk. Ik weet het niet, maar dat puntensysteem van WW is misschien toch wel een goeie methode om weer wat bewuster te zijn van wat je allemaal eet. Kan jij een beetje discipline opbrengen wat dat eten betreft? Dat is volgens mij ontzettend belangrijk. (ik wou dat ik dat zelf wat meer kon) Veel sterkte en succes!

 4. dank je wel. Ik denk dat meer beweging absoluut helpt trouwens :). Discipline is niet mijn sterkste punt….. maar WW vind ik wel het beste systeem. Ik heb nu voor woensdag een afspraak bij een damessportschool, uurtje gratis meedoen en kijken wat ze kunnen bieden en of ik denk dat ik dat volhou… wordt vervolgd dus.

 5. Je loopt kans dat je versteld staat van wat je op een dag allemaal naar binnen werkt. ik val ook niet echt af op het moment, afgelopen woensdag voor het eerst weer eens afgevallen. Hoop doet leven. Vind het uiterlijk van je blog erg leuk geworden bij de weg.

 6. Dank je Ali, voor de blogcomplimenten. Hoewel die eigenlijk allemaal naar de ontwerpers moeten gaan 🙂
  Ja, ik weet het van de WW, dat het feit dat je bijhoudt al kan schelen. Ben dit weekend naar Brussel geweest, dat was ook niet echt geweldig voor de lijn….

Leave a Reply

Name
Email
Website