Overstapje

Na de vakantie was ik 130,5 kg, dus dat was niet helemaal volgens plan maar ook niet helemaal hopeloos. Helaas lukte het sporten niet de afgelopen week en dat is toch wel echt nodig. Daarnaast volgen eega en ik de komende weken een cursus op de dinsdagochtend, dus lukt het niet om naar mijn vaste weightwatchcursus te gaan.

Vroeger was dat natuurlijk excuus genoeg om te denken dat ik dan maar een paar weken op gewicht moest blijven, maar ik heb me tegen mezelf beschermd door een combi-pas te nemen. Daarbij betaal je iedere maand een vast bedrag aan weightwatchers – als je 4 keer gaat is het goedkoper maar als je een keer overslaat is het 7 euro duurder die maand. Daarnaast heb je een aantal hulpmiddelen online. Zo kun je je punten op hun site bijhouden (en opzoeken) dus de drempel wordt kleiner voor al die mensen die net als ik een hekel hebben aan het opzoeken in het boekje. Ook kun je daar recepten opzoeken (en je eigen recepten opslaan) een een gewichtsgrafiekje bijhouden. Helaas kun je dat niet in je eigen site of blog laten zien, dus zal ik het ook buiten de deur blijven bijhouden voor hier.

Omdat ik toch al heb betaald ben ik gaan zoeken naar een andere cursus hier in de buurt en er blijkt er eentje vlakbij te zijn op de maandagavond. Eigenlijk wil ik niet ‘s avonds, daarom ga ik steeds Hoofddorp ook al is dat voor mij best een eind rijden, maar nood breekt wetten. Twee of drie maanden niet naar cursus is echt heel slecht voor me immers.

Vandaag dus braaf voor het eerst naar de nieuwe cursus geweest. Met het hart in de keel, want ik hou er niet van om allerlei mij totaal onbekende mensen tegen te komen. Maar het was minder druk dan ik had verwacht, ongeveer net zoveel mensen als op mijn ochtendcursus, dus dat viel mee. Verder ging ik om iets na 7 uur weg en was ik om kwart over 8 alweer thuis dus ik was een stuk minder tijd kwijt aan weightwatcherscursus. Ze kunnen op de nieuwe cursus ook mijn oude kaart laten opsturen en als ik weer naar Hoofddorp ga kunnen ze hem weer terugsturen. Weer een extra stok achter de deur om braaf te blijven gaan :).

Mijn officiële gewicht daar was 132 kg, dat was 100 gram meer dan mijn laatste gewicht op mijn weightwatcherskaart. Maar dit werd ‘s avonds gewogen, net na mijn avondmaaltijd, en dan ben ik altijd zwaarder dus dat vind ik geen slechte score. Voor mijn grafiekje hier blijf ik toch maar het gewicht dinsdagochtend op mijn eigen weegschaal bijhouden, dan zie ik echt of ik afgevallen ben of niet.

Morgenochtend dus met manlief naar een heel andere cursus. Maar die wordt niet van van mijn sportschool sportschool gegeven. Ik heb gelijk mijn sporttas ingepakt zodat ik die morgenochtend mee kan nemen en geen enkel excuus meer heb om niet te gaan sporten na afloop. Kijken of het deze week lukt om vaker dan één keer te gaan, zodat mijn conditie ook echt een beetje gaat verbeteren.

 1. Hoi Mar,
  Wat goed van je dat je het toch wel opgepakt hebt.
  Ben je naar het Broederhuis geweest bij Nel? Is anders inderdaad zo zonde van je combipas. En ja, het scheelt een heleboel tijd. Omdat het zo dicht bij mij in de buurt is, heb ik die maandagavond gedeleet. Waarschijnlijk te veel buurtbewoners en daar heb ik helemaal geen zin in. Morgen ga ik ook voor de laatste keer ff op de dinsdag. Ga dan 2x op zondag naar Badhoevedorp en dan weer een maandje met vakantie en moet ik het zelf doen. Moet vanaf Meppen naar Emmen voor een cursus en dat zie ik niet zo zitten. Ga de 10 weken dat we in Limburg zijn wel een paar keer naar Roermond, want dat is een te lange tijd om te overbruggen. Succes en ik lees wel hoe het allemaal gaat.
  Groetjes
  Mieke

 2. Nee, ik ben naar Bloemendaal geweest. Het broederhuis ben ik vroeger wel geweest, maar daar had ik dus die drukke avonden van in mijn hoofd, zonder veel persoonlijk contact. Nel ligt mij ook iets minder goed, dat helpt niet 🙂

  Met de kinderen is ‘s weekends helemaal niet te doen, maar maandagavond moet ik wel vol kunnen houden vind ik zelf. Dichtbij helpt inderdaad, het voelt als ‘even op en neer’ terwijl Hoofddorp echt een reis is voor me. Maar ik mis wel de vertrouwde gezichten een beetje en moet altijd wennen aan een nieuwe coach.

  Wat lekker, weer op vakantie. Als de zomer gaat zoals de lente gaat krijg je heerlijk weer 🙂

 3. Veel succes deze week!

Leave a Reply

Name
Email
Website