Hoe overleef ik Ikea?

Vandaag met de kinderen naar Ikea geweest, om ideeën op te doen voor hun kamers en een bureaublad voor daniel te scoren en nog een paar kleinigheden. Je weet hoe het gaat bij het Zweedse woonwarenhuis: je komt altijd met meer thuis dan je had gepland. Bijna altijd moet ik zeggen, want dit keer hebben we onze volgeladen kar bij de kassa laten staan: er was een pinstoring dus er stonden uuuuuuuurenlange rijen voor de enige geldautomaat waar je cash kon halen om mee te betalen. Een frustrerend einde van een dag die al vol kleine hindernissen en tegenslagen zat – maar gelukkig hebben eega en ik niet gezondigd. We troosten onszelf nu aan het einde van de dag met een puntje lemon meringue pie (yep, hij is lekker) dat nog keurig in het budget past.

Tenminste… ik *denk* dat het in mijn budget past. Want wat reken je nu voor een vegetarische ravioli? Ik heb thuis gekeken en met kipvulling is hij 13 punten per portie, dus ik heb er maar 15 propoints voor gerekend. Ik hou vandaag 4.5 propoints over dus het mag meer hebben gekost, maar ik zou het wel graag zeker willen weten voor als ik het later nog eens doe – en dan ben ik natuurlijk reuze afgevallen dus dan heb ik een veel kleiner budgetje…

Leave a Reply

Name
Email
Website