Couch to 5k

Ik heb ooit geprobeerd om hard te gaan lopen: Een drie-maanden-programma bij een club, afgesloten met een ‘rondje Haarlem’ van 5 km. De club was gezellig en hielp, ik heb uiteindelijk zelfs het rondje om Haarlem gehaald, maar hardlopen is helaas echt mijn ding niet. Ik blijf het verschrikkelijk vinden en heb echt een wedstrijd nodig (met veel korte krachtsinspanningen en niet met lange-termijn conditie) om mezelf tot het uiterste te laten gaan.

Eega heeft dat probleem niet. Die vindt het leuk en kan het ook wel volhouden. Omdat ook bij hem meer kilo’s zitten dan hij zou willen doet hij mee met weightwatchen (en is verdorie al meer afgevallen ook) en wilde hij ook weer beginnen met sporten. Beginnen vanaf nul, want het afgelopen jaar is er qua sport niets gebeurd.

Hij heeft erg veel baat bij een applicatie op zijn (android) telefoon, c25k (couch to 5k). Hij rent terwijl zijn telefoon hem verteld wanneer hij moet stoppen, hollen of zelfs wanneer hij moet omdraaien om weer op tijd thuis te zijn. Geen gestopwatch dus en geen afleiding doordat je op je horloge probeert bij te houden hoe lang je al aan het lopen bent. Misschien een tip dus voor anderen die wel zouden willen gaan hardlopen en ook vanaf nul moeten beginnen?

  1. Ben ook net met hardlopen begonnen en ik vind het echt heel leuk! Ik hoop er wat extra kilo’s mee kwijt te raken. Bedankt voor de android tip! Die ga ik gebruiken. Opstapgroep is nog wat te veel voor me vrees ik, ik kan lang niet meekomen. Dus eerst maar zelf trainen!

  2. Hardlopen is heel fijn om leuk te vinden want je kunt het altijd en overal doen. Ik kom zelf helaas nooit zo ver dat ik het ook maar een beetje leuk ga vinden (en ben nu ook te zwaar, het kost me mijn knieën) maar ik hoop dat jij het wel volhoudt!

  3. Zelf voel ik wat meer voor start to run. Dat komt ongeveer op hetzelfde neer. Je krijgt iemand die je toespreekt en bijpassend muziek. Het zijn geloof ik 23 lessen en je begint bij 0 en in principe kun je na die 23 lessen ongeveer 5 kilometer hardlopen. Nu vind ik hardlopen ook echt verschrikkelijk. Ik mis ook een soort van doel zegmaar. Ik vind het gewoon verschrikkelijk om te doen.

  4. Volgens mij kwam ik toen ook bij die club door iets als ‘start to run’. Effies googlen… nope, staat er niet bij. Ik begon in april 2008 en liep in juni het rondje Haarlem – had daarna nog wel goede voornemens maar als je het echt niet leuk vindt gaat dat gewoon niet lukken. Ik weet dat wel, maar blijf hopen dat het dit keer anders is en ik het dit keer wél volhoudt…

  5. Gelukkig zijn er meer sporten dan hardlopen! Wat ik nog wel een tijdje deed was fietsen. Gewoon een uurtje fietsen ipv hardlopen. Ook lekker buiten, je zag veel meer (helemaal als je beetje alternatieve routes durfde te nemen).

Leave a Reply

Name
Email
Website