De eerste mijlpaal

Ik wist het eerder deze week natuurlijk al, dat ik er was. Maar nu is hij ook officieel op de weegdag vastgesteld: ik ben onder de 128,1 kg en dus niet meer morbide obese. Statistisch gezien een significant lager gezondheidsrisico dan met een bmi boven de 40 (dat had ik tot deze mijlpaal dus).

Deze ochtend gaf de weegschaal 127,7 kg aan, dat is 1,1 kg minder dan vorige week. Ondanks de pizza die we eerder deze week hebben laten bezorgen toen we na een dag vol opknapwerk in de kamer van onze middelste zoon geen zin meer hadden in koken. Fijn te merken dat dat ingebudgetteerd kan worden als het nodig is 🙂

Onze fijnste ontdekking deze week is dat af-en-toe bacon & eggs ook ingepland kan worden. Dat opent ook perspectieven voor het eindejaarsverblijf bij de schoonfamilie in Engeland, dat lijntechnisch altijd een zware hindernis is. Zelf koken ze absoluut niet vetarm en als wij er zijn willen ze ons graag verwennen met allerlei dingen die we lekker vinden – en zoveel verleiding kan ik meestal niet weerstaan.

Afgelopen week hebben we niet veel gekookt, en de komende weken wordt er ook niet uitgebreid gekookt, wat we zijn druk aan het klussen en opknappen in het huis. Volgende project is de muur tussen de twee zolderkamers vervangen, dus daar zijn we ook wel een paar dagen druk mee. Maar ik wil toch proberen om af en toe iets nieuws uit te proberen en als dat dan echt lekker is zal ik het hier posten. Dat is later ook weer handig terugzoeken, met de ‘tag cloud’ hiernaast, als ik even geen lekker recept kan vinden in de stapel kookboeken.

  1. Wat geweldig! Gefeliciteerd met het behalen van je eerste mijlpaal! Dat geeft moed voor het doorzetten naar de tweede mijlpaal. Maar eerst nog even hoera, hoera, hoera!

  2. Yes! Dat is supergoed! Congrats! Volgens mij is dat voor mij nog wel een tijdje weg, maar ik ben dan ook een heel stuk kleiner. Wat voor leuks heb je jezelf beloofd voor deze mijlpaal?

    Het fijne van Weightwatchen is dat je sowieso vrij veel kunt inpassen. Dat die bacon & eggs zo laag uitvallen is wel echt heel prettig. Dan kun je nog eens wat leuks doen op de ochtend.

    Good luck de komende dagen. Ik lees braaf!

  3. En doe sinds vandaag weer volle bak mee 😉

  4. Dank jullie voor de aanmoediging :). Had je een moeilijke week Emmy? En wat is voor jou de eerste mijlpaal?
    Ik denk dat ik komend weekend naar de sauna ga, als beloning 🙂

Leave a Reply

Name
Email
Website