Minder snel

Minder snel dan ik had gehoopt, want deze week ging er maar 300 gram af. Maar gezien de grote sprong vorige week had ik dat kunnen verwachten natuurlijk – en alle beetjes helpen. Uiteindelijk moet ik toch naar een patroon waarbij ik een pond per week af ga vallen, al hoop ik natuurlijk op een lange eerste periode waarin het allemaal wat sneller gaat. Zeker omdat ik zoveel af moet vallen, dan mag het harder gaan in het begin. En in totaal ben ik nu 6,3 kg kwijt in 5 weken dus dat blijft netjes. Ook de 120 kg tegen de kerst blijft haalbaar: da’s nog bijna 6 weken en ik ben nu 125,4 kg.

Waarom er nu wat minder af is weet ik niet precies. Ik heb wel minder regelmatig gegeten; doordat we hard aan het klussen zijn eten we wat meer tussendoor en wat minder uitgebreid. Verder heb ik maar één keer een uur gewandeld in plaats van twee keer, omdat ik een pijnlijke eeltkloof in mijn voorvoet had (door die langzame schildklier heb ik een drogere huid en dus heb ik ook veel sneller last van dit soort dingen. Vroeger kende ik dat totaal niet. Of is het toch gewoon omdat ik ouder wordt?). Maar één uur wandelen zal toch niet zoveel verschil maken? Zeker omdat ik wel trappen op- en afgesjouwd heb met allerlei spullen.

Als het maar geen plateautje is, waarbij je een paar weken op je gewicht blijft hangen. Die komen we allemaal tegen bij het afvallen, als we rond een gewicht zitten waar we vroeger lang op hebben gezeten. Maar daar vind ik het nog te vroeg voor, zo heel lang ben ik ook niet rond de 125 kg geweest. Ik hoop dus gewoon op een wat grote sprong komende week. We gaan er weer voor 🙂

 1. Hai Mar,
  Gaat lekker zo joh. Die trappen op en af is volgens mij een goede compensatie voor een uurtje wandelen. Gewoon stug volhouden dan kom je er. Maar niet te snel willen, al kan je er die kilo’s wel afkijken. Ben morgen precies een jaar bezig en 31 kilo kwijt. Wat ik kan kan jij toch ook:)Gemotiveerd blijven is de beste remedie. Stop iets in je portemonnaie waar je regelmatig naar kunt kijken. Ik heb nog steeds een muntje van Jona. Het is vreselijk kinderachtig, maar het helpt.
  Succes, ik blijf je blog volgen.
  Lieve groeten
  Mieke

 2. Je niet laten ontmoedigen door zoiets als een weegschaal. Ik ben sinds enkele weken samen met mijn moeder aan het afvallen en de weegschaal zei vandaag tegen haar dat ze bijna nog niets was afgevallen terwijl ze toch echt wel voelt dat haar vormen veranderen. Dus zoiets raars als zo’n weegding hoeft toch zeker niet je uitstekende inzet de kop in te drukken.
  Blijf doorgaan. En haal die 120 kg met kerst. Dat is een geweldig mooi streven.

 3. Wat goed Mieke, 31 kilo! Complimenten hoor. Allemaal bij Gonny? Ik mis ons groepje soms wel, in Bloemendaal zijn ze toch minder van de gezellige klets :). Maar ja, ik fiets er zo heen en dat is wel een heel groot voordeel voor me.

  Ik hou vol hoor, het gaat eigenlijk heel goed. Vanmorgen was ik alweer een pond extra kwijt, dus dat gaat vanzelf de goede kant op. En heb vandaag ook weer een uur gewandeld. Maar als je zo’n week hebt dat het niet lijkt te werken moet je jezelf soms even een hart onder de riem steken 🙂

 4. Dank je wel Niek. Het helpt als mensen aanmoedigen 🙂

 5. Ja Mar, allemaal bij Gonny. Eerst in Hoofddorp, maar na mijn vakantie op zondag in Badhoevedorp. Is ook makkelijk te fietsen en ik vind het wel prettig op zondag. Kan ik een keer niet ga ik dinsdags naar Hoofddorp.
  Kan me voorstellen dat je de “club” mist, maar daar is niets van over. Toos heeft een paar maanden geleden afgehaakt, en Jitske komt maar 1 keer in de maand. In Badhoevedorp is alleen Laeta (die van die kunstingrepen) nog over. Maar het is daar ook erg gezellig. Misschien is het een idee om je weegschaal eens een paar weken weg te stoppen en alleen maar 1x in de week bij WW te wegen? Of heb je het echt nodig, iedere dag op de schaal? Ik ga nog maar 1x in de week en dan zondags voor ik naar Badhoevedorp ga. Die weegschaal geeft precies hetzelfde aan als die van mij. Het is nu echt een kwestie van doordouwen want het is de laatste 2 weken onsjes werk:) Wil persé die laatste 7 kilo eraf hebben. 1e voor mijn gezonde BMI(zit er nog 2 boven) en 2e lifemember worden.
  Mar, succes en ik blijf je volgen!

 6. Is voor jou misschien minder leuk, maar voor mij wel een opluchting dat ik in Hoofddorp (of Boemendaal) niet heel veel gezelligheid mis :). Ja, als het dichtbij is is dat wel makkelijker, ik was op dinsdag altijd de hele ochtend kwijt en ga liever op de fiets dan met de auto. Als ik echt heel veel afval en meters huid overhou vraag ik via jou misschien wel de naam van een goede arts aan Laeta – die is daar helemaal van op de hoogte, toch? 🙂

  Het tussendoor wegen motiveert me eigenlijk, het demotiveert niet. Als het niet opschiet moet ik van mezelf nog even eraan trekken, als het wel opschiet voelt dat goed. Ik verwacht schommelingen, dus verwacht niet dat het iedere dag minder is dan de vorige. Maar zwaai wel altijd even als ik weer een nieuwer (lager) cijfer voor de komma zie. Heb vandaag en gisteren al naar de 124 gezwaaid, die had ik lang niet gezien 🙂

  Ik vind BMI moeilijk, denk niet dat ik ooit lifemember kan worden. Het gewicht waar ik naar streef geeft me maatje 38/40 en dan zit ik net op de grens van goed BMI volgens de weightwatchers. Ze vergeten ook om de kleren eraf te trekken, de statistieken zijn volgens mij voor ‘s morgens bloot op de weegschaal…

  Als je nu langzaam gaat vanwege plateau, betekent dat wel dat je daar ook niet makkelijk bovenuit komt straks, dan is dat ingesteld door je lijf volgens mij!

 7. Dat van die BMI bloot of met kleren, ga ik toch eens uitvogelen. Dat scheelt toch bijna 1,5 kg. Heb nu mijn spijkerbroek aan, omdat ik nix anders meer heb en ook nog niet wil kopen:) Morgen gelijk vragen aan Gon. Je hoort van me. Fijn weekend

 8. Ik ben erg benieuwd 🙂

 9. Heeft ff geduurd.was weer een paar dagen op hort. Heb het er met Gon over gehad. Volgens haar zijn ze niet zo streng bij WW. Als ze in de gaten hebben dat je echt, maar dan ook echt, niet meer afvalt en je zit bijna op je BMI dan wordt dat het gewicht waar je lifemember mee kan worden. Ben benieuwd of dat ook gaat werken. Voorlopig afgelopen zondag 4 ons er bij en nu zondag???? ben benieuwd. Fijn weekend en een goeie week. 🙂

 10. lekker, paar dagen de hort op. Voorlopig maak ik me nog niet druk om het streefgewicht, ik ben nu bezig met de 120kg voor kerst en met de 10% eraf zo snel mogelijk erna 🙂

Leave a Reply

Name
Email
Website