Roerbakkip met gember en bleekselderij

Geïnspireerd door een recept van springtime hebben we dit vandaag gemaakt en wij vonden het erg lekker en eenvoudig. De kinderen aten het zonder problemen op terwijl het best kruidig is (niet pikant, wel sterke smaken). Met een verzadigende portie kip (5 punten), olie voor de wok (1 punt) en een verzadigende portie rijst (7 punten) kwam ik op 13 punten uit, de groente erbij kun je zelf kiezen.

Voor ons 5-en: 600 gram kipfilet, zout, 3 theelepels garam masala, 6 stengels bleekselderij, 6 theelepels geperste gember (tube van AH, je kunt ook zelf gember raspen), 3 theelepels olie en 5 of 6 teentjes knoflook.

Kipfilet in reepjes snijden en kruiden. Ui fijnsnijden en schoongemaakte selderij in stukjes snijden. Olie verhitten in wok, kip al roerend 5 minuten bakken, knoflook en gember toevoegen en minuutje meebakken. Ui en selderij toevoegen en nog 4 minuutjes roerbakken. Peper en zout toevoegen.

Wij aten er rijst bij, sperziebonen en doperwtjes (doperwten zijn wel weer propoints).

Leave a Reply

Name
Email
Website