Gevulde courgette

Alweer via pinterest.com kwam ik het blog tegen van een Nederlandse die van koken en fotograveren houdt en dus heerlijke recepten post die heel overzichtelijk zijn door de stap-voor-stap foto’s erbij. Daar komt ook dit recept vandaan, dus als je het in het Engels en met foto’s wilt zien kun je bij haar kijken. Ik heb het vanmiddag gemaakt met een paar minimale aanpassingen en het was ontzettend lekker – en in totaal 6 WW pro-punten.

ingrediënten:
1 courgette
1 kleine tomaat (zaadjes en vloeistof eruit en dan in blokjes snijden)
1 ui (gesnipperd)
40 gr. bacon (optioneel, kun je ook weglaten als je vegetarisch wilt eten, gaan er 2 propoints af)
plak (of 30 gr. geraspte) oude 30+ kaas
hele volle koffielepel 0% vetvrije griekse yoghurt (gebruik ik vaak ipv zure room)
2 theelepels olie
1/2 theelepel garam masala (we hadden geen currypoeder in huis maar was erg lekker dus houden we erin)
1 theelepel gedroogde tijm
zout & peper

Oven voor laten verwarmen. Ondertussen de courgette in tweeën snijden en met lepel uithollen (inhoud bewaren en fijnsnijden). Ui snipperen. Met beetje olie de ui in pan bakken tot hij bruin is. Als dat klaar is 30 seconden de garam masala erbij (niet langer dan wordt het bitter) en de gekruide ui apart in bakje doen. In de pan de bacon bakken en daarna op keukenpapiertje uit laten lekken.
In kom de courgetteprut mengen met tomaat, ui, griekse yoghurt, thijm, zout & peper. Bacon verkruimelen of in stukjes snijden en erdoorheen mengen.
Ovenschaaltje licht invetten en de courgetteschil-schuitjes erin doen. Vullen met de prut en dan de oude kaas erover doen.
20 minuten in de oven (175-180 graden) en dan nog even onder de grill tot de kaas goed gesmolten en bruin is.
Evt. garneren met verse peterselie.

Leave a Reply

Name
Email
Website