Thaise kip met groene curry uit de slow cooker

Eenvoudig te maken en erg lekker. Wij gebruikten rode curry ipv groene en daardoor was het wel iets pikanter, maar nog goed te doen. Het gerecht is 6 pro-points per portie plus de propoints voor je bijgerecht (wij aten het met eiermie).

Ingrediënten (voor 6 personen):
800 gram kipfilet (wij gebruikten kippendijen, die zijn iets vettiger) in stukjes
1 medium (gele) ui in dunne reepjes
800 gram gemende gesneden Oosterse groente (kan ook beetje meer zijn, of juist wat minder)
1 smal blik kokosmelk light
5 knoflooktenen, geperst
sap van 1 limoen
3 eetlepels groene curry pasta
2 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel maiszetmeel
1 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper

Bestrooi de kip met zout en peper en doe de stukjes in de slow cooker. Bedek met de reepjes ui.
Meng de kokosmelk, limoensap, knoflook, suiker en currypasta en giet over de kip en ui.
Kook 4-5 uur op hoog. Doe de laatste 30-45 minuten de gemengde groente erbij. Mix dan de zetmeel met een eetlepel water en voeg er aan toe. Kook tot de groente door en door warm zijn en de currysaus ingedikt is.

  1. Staat hier nou echt in dit recept dat het 4-5 uur gekookt moet worden? Da’s wel heel slow hoor

  2. Een slowcooker (aka crockpot) is een apart apparaat, net zoiets als een rijstkoker. Het kookt op lage temperaturen heel lang. Dus voor slowcooker begrippen is dit kort, het idee is dat je ‘s morgens je ingrediënten in het ding gooit, naar je werk gaat en 9 uur later terugkomt bij een heerlijke maaltijd 🙂
    Je kunt slowcooker maaltijden ook in de oven of op het gas bereiden, maar dan moet je dat veel korter doen.

  3. Wat is de inhoud van een smal blik kokosmelk light? Is dat 200 ml, 300 ml, 400ml? Is handiger om dat erbij te zetten. Mijn toko heeft wel light maar wist niet wat er bedoeld werd met een smal blik, en ik woon in Amsterdam, een toko op elke hoek van de straat.

  4. Ik koop ze altijd bij de Albert Heijn, en er staat altijd maar één maat blik. Iets langer dan een blikje fris, ik weet niet precies hoeveel ml erin zit. Ik heb zelf geen andere maten gezien, maar ik heb nog niet bij de Toko gekeken 🙂

Leave a Reply

Name
Email
Website