Week 2

De afgelopen week heb ik wel goed opgelet maar ben ik nog niet fanatiek aan het schrijven geweest. Het was ook een beetje een chaotische week waardoor we één avond bij de snackbar hebben gegeten. Ik heb geprobeerd om me bij de simpele hamburger te houden, dat is beter dan patat, maar kon me niet helemaal beheersen.

Verder zijn we twee keer uit eten geweest waarvan 1 keer vrij chique. We hadden vrienden getrakteerd op een culinair hoogstaand diner vorig jaar en dat wilden ze terugdoen. Egaa Tim en ik hebben samen een wijnarrangement gedeeld, dat scheelde weer in de punten. En bij het toetje heb ik de choco/marsepein bonbons laten staan omdat ik niet zo van marsepein houd en het dus de punten niet waard vind. Maar verder hebben we wel gewoon genoten van alles wat ons voorgeschoteld werd (er was geen menu om uit te kiezen).

Tijdens het eten ook nog over afvallen gesproken. Slanke mensen hebben daar toch moeite mee, omdat ze zich niet voor kunnen stellen dat je nog zoveel honger kunt hebben of dat je moeite hebt de trek te weerstaan als je toch weet dat dat beter is voor je. Ik vertelde de vriendin dat zij in haar hoofd ook weet dat spinnen geen kwaad kunnen maar dat dat haar fobie toch niet helpt, maar dat vond ze iets heel anders. Ook het verhaal dat weinig eten niet goed is omdat je de stofwisseling goed op gang moet houden – en dat strak diëten leuk is als je 4-8 kg kwijt moet maar juist slecht is als je het langer dan een paar weken vol moet houden sprak ze niet aan. Na afloop van het maal had ik voldoende maar zeker niet overdadig gegeten terwijl zij vonden dat het een zware maaltijd was. Dat helpt niet bij het begrip natuurlijk.

Op de drie ‘minder dieetvriendelijke avonden’ na heb ik het goed volgehouden deze week; waarbij ik ook bijna iedere dag wel een glaasje wijn in heb gecalculeerd. Ik heb ergens gelezen dat dat de kans op diabetes 2 met 30% verminderd en aangezien ik 50% kans heb om het te krijgen (omdat ik zwangerschapssuiker heb gehad) is dat een hele goede reden om die gewoonte vol te houden ;). Een van de grote voordelen van weightwatchers vind ik dat ik gewoon een budgetje heb dat ik, binnen bepaalde voorwaardes, per dag op mag maken. Een etentje kun je de dagen eromheen proberen te compenseren en op een verjaardag kun je gewoon wat lekkers nemen – je kunt alleen niet alles nemen dat je lekker vindt.

Ik ben het sporten wel weer langzaam aan het opvoeren. Deze week heb ik eindelijk weer eens getrained met basketballen, heb ik een wedstrijd gespeelt en heb ik één ochtend gefitnesst. Dat fitnessen doe ik bij fit4ladies, daar heb je gewoon rondjes van een kwartier met afwisselend apparaten en even steppen. Iedere 45 seconden wissel je door naar het volgende onderdeel dus je kunt als je komt gewoon inschuiven en hebt een duidelijk aangegeven parcours. Ik streef naar twee keer per week drie rondjes maar heb dat deze week maar één keer kunnen doen.

Toch was het een net resultaat deze week. Er was maar liefst 1,3 kg af, zodat ik nu deze maand al 2 kg kwijt ben. In dit tempo haal ik mijn streefgewicht dit jaar nog, maar de ervaring leert dat het, zeker als je al eerder gedieet hebt, op een gegeven moment langzamer gaat.

Leave a Reply

Name
Email
Website