Alternatief sporten

Gisteren hadden we een dans-feestje op de school van onze oudste zoon. Tim en ik houden alletwee van dansen en kunnen ons helemaal uitleven op de dansvloer – dat we er al snel uitzien als twee verdronken ratten nemen we daarbij maar op de koop toe.

Wel merkte we alletwee dat we al een hele tijd niet meer hadden gedanst. Vroeger danste je iedere maand wel een paar keer op feestjes of bij het uitgaan, maar boven de 30 wordt dat snel minder hebben we gemerkt. Jammer eigenlijk, want dansen is een hele aangename manier om veel lichaamsbeweging te krijgen, zeker als je het zo fanatiek doet als wij.

Ik mag natuurlijk niet iedere dag wegen en daar conclusies aan verbinden, maar toen ik mijn stramme door spierpijn geteisterde lijf toch maar even op de weegschaal zette stond er 6 ons minder op dan gisteren. Terwijl ik toch ook een paar biertjes heb gedronken gisteren die misschien een beetje buitenbudgettair waren in weightwatchers termen.

Tim en ik hebben ons dus voorgenomen om vaker te gaan dansen; bij ons in Haarlem kun je twee keer per maand swingen op muziek uit de ’80s en daar moeten we dan de kinderoppas maar voor in gaan plannen.

  1. Een paar..? Ten minste zeven…. Het was een fijne feest

  2. Blog van een vriendin van me die ook met de gewichtkijkertjes aan het afvallen is. Ze heeft alleen heel veel engelstalige vrienden, het is in het engels: http://willowisheslesse.blogspot.com/
    Ze publiceert ook regelmatig recepten

  3. Dank je Ali, dat zal ik ook gaan volgen. Zowel voor de motivatie als voor de recepten trouwens; het helpt als andere mensen ook hun best moeten doen en volhouden 😉

Leave a Reply

Name
Email
Website