Tegenslagje

Dit weekend waren we op bezoek bij mijn schoonfamilie in Brussel. Aangezien schoonmamma vooral wil laten merken dat ze dat fijn vindt door veel lekkers te halen en ze sowieso al Engels en niet mager koken is dat altijd weer een hobbeltje op het afvalpad.

Eigenlijk wilden we voor zaterdag zelf koken en het eten meenemen, maar ze belden dat dat niet nodig was. Daar aangekomen bleek ook dat schoonzus een heerlijke vruchtencake had gebakken en kregen we meteen een lekker glas wijn in handen, dus dat begon al goed. De wijn heb ik braaf tot drie glaasjes per dag weten te beperken (dat is best knap, want schoonbroer vult steeds stiekem bij), we zijn helemaal uit de snoepjesla gebleven (de heerlijke Engelse fudge die we mee terug moesten nemen moet Tim maar meenemen naar zijn werk) en de overheerlijke cakejes waar ik nooit nee tegen kan zeggen heb ik bewaard voor het toetje op dag twee. Dan beperkt ik de schade enigzins omdat ik dat geen toetje neem… toch??

De tweede dag kwam de verkoudheid die er al een paar dagen aan zat te komen in volle hevigheid opzetten. Voordeel is dat ik dan minder eet, maar dat betekent ook dat ik dus moeilijk zal kunnen sporten deze week, omdat ik me zo beroerd voel. Ik hoop dat én een weekend Brussel én niet kunnen sporten niet betekent dat ik gelijk ben aangekomen komende weeg-donderdag. Voorlopig duim ik dus dat de kou snel naar gewoon acceptabel verkouden verandert zodat ik toch nog wat kan gaan sporten.

 1. Hey,
  Ik vind het leuk om het dieetdagboek te lezen.(vooral van mensen bij wie het lukt kan dit inspirerend zijn)
  Ikzelf kan wijn- en trappistgebruik niet echt onder controle krijgen. Zeker niet bij bezoek. Het is elke keer ‘einde van het dieet’ voor een paar maanden.
  Mij zou het dus niet gelukt zijn om met die 3 glazen genoegen te nemen.Proficiat !!!
  Waaraan denk jij op zo’n moment, hoe komt het dat jij achter die 3 glazen geen ‘Foert!!!’ zegt? Wat motiveert je??
  In het verleden ben ik een paar keer naar de WW-cursus geweest. Niet echt iets voor mij, omdat men zich daar nogal concentreert op ‘zin in zoet’, wat ik totaal niet heb.
  Ik heb er een paar lekkere receptjes aan overgehouden, dus als je die wil kennen, laat het dan gerust weten.
  Hou vol!!! Ook met je dieetervaringen neer te schrijven !!!

 2. Iedereen heeft zijn eigen ‘probleemgebieden’ denk ik ;). Bij mij op de weightwatchcursus zijn er mensen die geen zoet lusten maar van hartig niet af kunnen blijven, mensen die totaal verslingerd zijn aan chocolade, mensen die niet van groente houden, mensen die de chips niet kunnen laten staan…

  Mensen die alcohol niet lekker vinden snappen niet dat je kostbare punten besteed aan je glaasje wijn/bier, maar ik snap weer niet dat ze persé een koekje bij de koffie willen of chips bij de tv.

  Wat mij wel geholpen heeft bij het matigen van de wijn enzo is dat ik het niet meer tegen de dorst drink. Ik heb er dus altijd water bij, drink eerst water tegen de dorst en daarna een slokje wijn of bier (wijn meestal, bij bier werkt dit minder goed) voor de smaak. Zelf koop ik dan ook gewoon duurdere wijn met echt veel lekkere smaak. Thuis drink ik dan meestal 1 of 2 glaasjes en kan dan ook de fles wel een dagje of twee daagjes laten staan.

  Als ik dat niet zou kunnen zou ik denk ik eerder helemaal niet drinken, ik ben niet zo goed in matigen bij dingen die ik echt lekker vind en er zijn ook dingen die ik gewoon niet meer in huis haal. Of je kunt halve flesjes kopen ;).

Leave a Reply

Name
Email
Website