krieltjes uit de oven

Dit vinden wij misschien nog wel lekkerder dan patat – en dat voor maar 2.5-3 punten (afhankelijk van hoeveel olie je gebruikt). Ik maak het vaak terwijl ik nog iets anders in de oven maak (groente, vlees of vis) voor erbij dus de ovenstand en duur pas ik dan iets aan.

Ingrediënten:
krieltjes in de schil
zeezout
rosemarijn
(olijf)olie
eventueel bakvel of bakpapier

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180-200 graden (heteluchtoven). Doe de krieltjes in een schaal. Doe er per ca. 400 gram een theelepel olie over en mix dat goed door elkaar. Bestrooi een groot bakblik of ovenbakplaat met zout en rozemarijn (ik doe het meestal op een bakvel of op bakpapier, dat maakt makkelijker schoon). Leg de aardappeltjes erop en strooi eventueel nog een beetje zout en rosemarijn over de krieltjes.

Doe het blik/de plaat circa 20 minuten in de oven – en klaar is kees.

  1. Hier ben ik ook he-le-maal dol op, maar dan wel met heel veel teentjes knoflook! (in de schil). Yummmmmmm. Overigens, bij mij is de baktijd wel het dubbele…..

  2. Zie je wel, ik doe het gewoon meestal ongeveer evenlang als de andere dingen ;). Dit keer deed ik het 20 minuten en dat ging goed, maar ik doe het ook wel eens twee keer zo lang ja. Als het velletje lekker bubbelig wordt zijn ze klaar bij mij 😉

    Knoflook is inderdaad lekker erbij denk ik . Onthouden we voor de variatie.

    Mijn grootste eye-opener was eigenlijk hoe weinig olie je maar nodig hebt. Ik was gewend om er gewoon een scheut overheen te doen maar nu hoor ik af te meten en dan blijkt dat ik uit de losse hand veel te scheutig ben.

  3. Ik hou wel van lekker donker en knapperig, gebakken aardappeltjes gaan bij mij ook altijd veeeel langer in de pan dan bij mijn moeder 🙂

    Ja ik ben ook altijd vrij gul met olijfolie terwijl dat inderdaad helemaal niet zo nodig is…

Leave a Reply

Name
Email
Website