Week 6 en nieuw systeem

Ik had nog gehoopt op gelijkblijven of een minimale terugval, maar er zat helaas weer een pond bij. Zijn die hamburgers van gisteren toch gelijk blijven hangen.

Ik weet waardoor het komt, maar voel me zwaarder gestraft dan de overtreding waard is want ik ben maar twee keer uit mijn puntenbudgetje gevallen en heb in totaal deze week (als ik de bonuspunten eraf trek) maar een punt of 7 teveel gebruikt. Ik hoop dus dat de komende week weer een wat grotere sprong naar beneden gaat worden.

Daar heb ik twee hulpmiddelen bij. Ten eerste is er inderdaad een nieuw systeem, daar zal ik zo wat meer over vertellen. Ten tweede weeg ik nog met laarzen aan. Als het koud wordt dan wissel ik mijn schoenen in voor laarzen bij het wegen en die hou ik dan de hele winter aan voor de cursus, tot ik denk dat de lente echt begonnen is en ik weer naar schoenen over ga stappen. Laarzen zijn zwaarder dan schoenen, dus daar heb ik een paar ons wisselgeld. Jaja, wij afvallers hebben allemaal onze eigen ‘voordegekhouders’.

Zoals ik al dacht is er inderdaad een nieuw systeem met een nieuwe boodschappengids (dat is het boekje waarin staat hoeveel punten alle bekende levensmiddelen zijn, inclusief de merkprodukten in de supermarkten). Maar het is veel fijner dan het systeem waarvan ik dacht dat het geïntroduceerd zou worden. Je houdt namelijk gewoon je puntenbudgetje per dag. Maar je mag een aantal dingen onbeperkt eten (gedurende één maaltijd). Dat hadden we al voor aardappels (2 punten) en pasta (4 punten) maar rijst bijvoorbeeld kostte veel punten. Nu mag je een aantal koolhydratenleveranciers onbeperkt eten voor 4 punten. Ook aardappels, dus die zijn iets duurder geworden, maar nu komen daar rijst bij, volkoren roggebrood en nog een aantal dingen die ik zelf niet vaak eet. Bij de eiwitleveranciers zijn er ook een aantal dingen die je onbeperkt mag eten voor 3 punten. Mager rundvlees, kip en kalkoen, mager varkensvlees, 0% yoghurt zonder toevoegingen, 0% kwark, magere vis (dus bijvoorbeeld tonijn op water uit blik), peulvruchten.

Dat maakt koken makkelijker en maakt vooral ook uit eten of bij anderen eten veel makkelijker omdat je die dingen dus allemaal niet meer hoeft te wegen!

We moeten allemaal net doen of we voor het eerst weightwatchen, om “in te komen”. Ik heb de lunch dus alvast met volkoren roggebroodjes gedaan – en ben heel blij dat mijn kaascrème nog steeds goed van pas komt!

Leave a Reply

Name
Email
Website