Week 7

Het is maar goed dat ik de laatste dagen het dipje weer de baas kon worden (met dank voor de bemoedigende woorden) want er was 0,7 kg af. Het pond van vorige week dus weer ruim goedgemaakt en netto zelfs weer een klein stapje de goede richting uit gemaakt.

Ik raakte nog even in de war en dacht dat ik op mijn blogje een telfout had gemaakt, omdat ik op mijn weightwatcherskaart 5,9 kg af was gevallen en dat het gewicht was dat ik vorige week hier als totaal afvalgewicht had ingevuld. Maar ik was vergeten dat ik iets eerder begonnen was met lijnen dan met de weightwatchcursus en dat verschil is inderdaad 7 ons.

Eigenlijk ben ik dus nog iets meer afgevallen sinds begin dit jaar. Mijn begingewicht was het gewicht ‘s morgens bloot op de weegschaal en bij de weightwatchers wordt je aangekleed gewogen. Daar zal toch ongeveer 1 á 1,5 kg verschil tussen zitten (ik heb laarzen aan ‘s winters). Dus dit jaar ben ik al tegen de 8 kg afgevallen maar voor het gemak hou ik de weightwatchersschaal voorlopig maar even aan. We houden het dus op 6,6 – wat ook al geen slecht resultaat is in zeven weken.

Verder hadden we een stukje goed nieuws op cursus. Je kon bij het oude systeem bonuspunten verdienen met sporten, maar daar zat een maximum aan van 12 punten per week. Dat hebben ze nu iets verhoogd naar 15 punten, dus er is iets meer ruimte om een slechte dag met hardlopen, fietsen of sportschool goed te maken.

Leave a Reply

Name
Email
Website