Geen lof uit Brussel

Dat waren een paar dagen met hindernissen, lijntechnisch gesproken. Donderdag bij de basketball wedstrijd verrekte ik een kuitspiertje, dus vrijdag heb ik niet gefitnesst.

Vrijdag belde wel een vriendin spontaan om te zeggen dat ze gereserveerd hadden in een erg lekker en duur restaurant en of we niet gezellig mee wilde eten nu het in het kader van de restaurantweek betaalbaar was. Het kostte wat telefoontjes (7 babysits die niet konden… zucht) maar uiteindelijk vonden we toch iemand om op de kinders te passen en hadden we dus een heerlijke uitgebreide maaltijd. De weightwatcherpunten heb ik niet kunnen tellen, dat werd me te ingewikkeld. Gegrilld vlees, weinig saus en pruimen met ijs toe, dat waren mijn lijnconcessies – maar ik kies wel wat ik lekker vind op dat moment.

Zaterdag reisten we af naar de schoonfamilie in Brussel. Zondag zouden we op tijd terug moeten vanwege afspraken hier, dus we wilden er echt op tijd zijn. Dat houdt in dat we onderweg lunchen en dat we dus ‘the evil empire’ (McD.) weer gesponsord hebben. De schoonfamilie wil graag laten zien dat ze het fijn vinden dat we er zijn en zijn dus geneigd om alles te halen wat we echt lekker vinden. Het weerstaan van verleidingen is niet mijn sterkste punt, dus ook daar heb ik de weightwatcherspunten niet bijgehouden. Geen al te gekke dingen, geen saus/jus, en dan houdt het wel weer ongeveer op.

Zondag hadden we eerst het ontbijt (toast met marmelade, de bacon-and-eggs heb ik laten staan), toen de ‘sunday lunch’ met rijst en kip en doperwten en vervolgens een reis naar Amsterdam met een verjaardag als eindpunt. Daar stonden bergen lekkere dingen en bestelden ze pizza voor de laatkomers, dus was het budget ook ruim overschreden. Geen goed nieuws dus.

Tot mijn verbazing gaf de weegschaal vanmorgen hetzelfde gewicht aan als vrijdagochtend. Maar de caloriën liggen ergens op de loer om zich in mijn heupen en buik vast te bijten en de ervaring leert me dat ze liefst tot vlak voor de officiële weegdag wachten om tevoorschijn te komen. Vandaag dus maar alvast beginnen met goedmaken wat er goed te maken valt.

Leave a Reply

Name
Email
Website