Week 15

Gisteren was weegdag en helaas waren er weer vier onsjes bij. Toen ik even nadacht wist ik ook wel weer waar dat aan lag. Vrijdag hadden we een dansfeest maar de dansvloer was klein en dan dans je toch ingehoudener – terwijl we wel lekker aan het bier zaten. Zaterdag hadden we een kinderloos weekend waar we van hebben genoten door uit eten te gaan en naar de film te gaan. Dat zou niet zo veel invloed hebben gehad normaal, maar we hadden erge trek in Mexicaans en dat betekent dat het met heerlijke gesmolten kaas, guacemole en zure room al snel buitenbudgettair wordt. Ruim buitenbudgettair zelfs…

Ik weet dus wel waar het aan ligt en kan me er niet heel erg druk om maken. Ik had in de week ervoor ook al eens een nieuw laagterecord op mijn ochtendweegschaaltje gezien dus het gaat langzaam maar zeker de goede kant op. Dat langzaam is soms wel frustrerend, al weet ik met mijn hoofd wel dat het beter is. Maar als ik ga kijken dan ben ik in 15 weken ongeveer zeven-en-een-halve kilo afgevallen, dat is toch een pond per week. Als ik dat het hele jaar volhoud ben ik aan het eind van het jaar 26 kilo lichter, dus dan valt dat langzaam ook nog wel mee. Ik moet dan gewoon accepteren dat het bij mij met wat pieken en dalen gaat en me concentreren op de trendlijn. Daarom helpt het ook wel om dit blogje bij te houden en even bij de totalen stil te blijven staan.

Het goede nieuws is dat ik gisteren alweer een wedstrijd had en dat ik vanmorgen op mijn eigen weegschaaltje weer een nieuw cijfertje zag verschijnen: 103,9. Dat was een kilo minder dan gisteren (tussen mijn ochtendweegschaal en de weightwatchersweegschaal zit ongeveer anderhalve kilo kleren) dus ik had goed mijn best gedaan en blijf de goede kant op gaan.

Het minder goede nieuws is dat het basketball seizoen bijna afgelopen is. Maandag laatste training en volgend weekend de laatste wedstrijd en dan is het weer voorbij tot augustus. Hopelijk red ik het om drie keer in de week hard te lopen en twee keer in de week te fitnessen, dan heb ik een beetje compensatie. Hoewel niets zo goed is als een fanatieke basketball wedstrijd heb ik al gemerkt, om je echt in het zweet te werken.

Met een beetje geluk wordt het weer snel mooi genoeg om tussendoor af-en-toe een fietstochtje te kunnen maken, al is dat met drie jongetjes van onder de 10 ook niet echt fysiek inspannend. Mentaal wel (“rechtsfietsen” “KIJKEN” “Blijf naast me fietsen als ik dat zeg”), maar daar verdien je geen bonuspunten mee. Nu maar eerst vol goede moed de week afmaken, kijken of we weer een behoorlijke min kunnen scoren komende weegdag.

 1. Zeveneneenhalve kilo in 15 weken? Dat gaat toch geweldig!
  Zelf heb ik nooit geloofd in snel afvallen, dat komt er net zo snel weer bij. Langzaam maar gestadig wat pondjes eraf en het komt vanzelf allemaal goed.
  En houd lol in het leven.

 2. Deze blog van jou kende ik niet eens joh, kwam er op door eens rechts te klikken in je andere menuutje.
  Over menu’s gesproken: top van Tim dat-ie zo creatief is met de juiste recepten!

  Hoewel ikzelf nog wel in de juiste bmi zit zou ik wel graag slechts enkele kilootjes kwijtwillen – 5 of zo – maar ik haak af zodra ik ‘anders’ zou moeten koken/eten. Voor mij geen gebakker dus, en WW is te hoog gegrepen denk ik. Ik hoop daarom dan maar dat wanneer ik meer moet bewegen omdat ik na de zomer op de fiets naar mijn nieuwe werk moet, dat al veel helpt. Moeten werkt altijd goed nl.!

  Goed dat jullie zo bezigzijn, en ik heb nog even de foto’s van het huisje bewonderd in een van je logjes. Doen jullie het in de verhuur of gebruik je het ook vooral zelf?
  Fijn weekend alvast!

Leave a Reply

Name
Email
Website