Week 21

Zo’n tijd niets laten horen is natuurlijk een slecht teken. Hoewel week 16 goed was (-700) en gewoon uit tijdgebrek niet gerapporteerd werd kwam daarna mijn verjaardag, koninginnedag, de meivakantie en zoon Daniels verjaardag en partijtje. Gecombineerd met 2 weken (17 en 18) geen cursus leidde dat in week 19 tot een verklaarbare maar toch teleurstellende toename van 2,2 kg. Vorige week kon ik weer niet naar cursus, maar deze week ging het knopje weer om en gelukkig was er 500 gram af.

Als we alle plusjes en minnetjes (die altijd kleiner zijn dan de plusjes, het komt er veel makkelijker bij dan dat het eraf gaat) bij elkaar optellen is er de afgelopen 6 weken dus 900 gram bijgekomen. Mijn streven is dat die er volgende week af zijn, dus dan moet ik deze week goed mijn best doen. Eigenlijk betekent dat dat ik gewoon moet gaan schrijven. Iedere dag bijhouden wat je hebt gegeten en gedronken en hoeveel punten dat bij elkaar waren. Het is wel veel werk maar de weekplanner is genadelozer dan mijn geheugen en op cursus zie je ook vaak het verschil als iemand weer eens alles goed opschrijft.

Met een vierpuntenontbijt (twee bruine boterhammen zonder boter met rosbief en een glasje vers sap) ben ik in ieder geval goed begonnen. Nu maar op zoek naar een makkelijk WW-recept voor vanavond want ik ben de hele middag verder bij een net-bevallen vriendin dus kom vast moe en laat thuis. Volgens mij zijn planning, schrijven en wegen de pijlers waar WW op rust en alledrie zijn mijn sterkste punt niet – ik ben meer van het natte-vinger werk en dan ga je onbewust toch vaak in je eigen voordeel rekenen.

Volgende week hebben we de avondvierdaagse, maar ik ben er nog niet uit of dat een hulp is vanwege de extra lichaamsbeweging of een hindernis vanwege de verleidingen onderweg en het probleem rondom de avondmaaltijd. Daar moet ik van het weekend maar even rustig over nadenken, misschien dat we gewoon 4 dagen soep met brood moeten gaan eten en dan worteltjes en komkommer onderweg voor de groente.

Extra hindernis voor me is dat ons verteld is dat de ochtendcursus geschrapt wordt omdat er te weinig mensen op komen. We zijn steeds met 15-20 man en eigenlijk moeten er tegen de 30 per cursus komen. Maar de enige andere ochtendcursus is in Hoofddorp en een avondcursus red ik niet, daar zijn onze avonden te druk en hectisch voor. Dus we hebben nog tot de zomervakantie en daarna moet ik het misschien wel weer alleen doen – en als ik dat goed kon dan betaalde ik geen 10 euro per week aan de weightwatchers natuurlijk. Een hechte groep levert zoveel support, dat red ik niet met een mailbegeleiding (wat het andere alternatief zou zijn). Maar hoe moeilijk dat ook is, ik moet toch proberen om me daar nu nog niet druk over te maken en gewoon tot de zomervakantie voluit mee te doen. Daarna zien we wel weer, misschien zijn er onverwachts betere alternatieven beschikbaar of ben ik zo goed op gang dat ik het alleen wel red.

Leave a Reply

Name
Email
Website