Week 22

Geholpen door de avondvierdaagse en de looptraining is de ambitieuze doelstelling van deze week precies gehaald: 900 gram eraf. De looptraining is komende week minder, want de avondvierdaagse moest gelopen. Hoewel die erg vermoeiend is komt dat vooral omdat je niet lekker door kunt lopen. Veel mensen en veel kleine kinderen, waardoor het zeker bij de 5 km neerkomt op anderhalf uur door een drukke winkelstraat slenteren. Na afloop ben je afgepeigerd maar calorieën heb je nauwelijks verbrand en conditie bouw je er ook niet mee op.

Gisteren was de finale echter, dus nu moeten we de looptraining weer proberen op te pakken en kijken of we er twee trainingen in kunnen gooien voor komende woensdag. Ook dat is ambitieus trouwens, want vandaag gaan we naar de stripdagen in Haarlem dus het zou zomaar kunnen dat we dan daar iets eten en een biertje op een terasje doen op deze prachtige zomerdag. Morgen hebben we een zwembaddagje met vrienden en aangezien het stralend zomerweer schijnt te worden zit een avondtraining er ook dan niet in. Mijn realistische inschatting is dus dat we alleen maandag een eigen training kunnen doen en dat we woensdag weer gewoon looples hebben. Nog twee weken en een paar dagen tot de grachtenloop in Haarlem, waar we de 5 km moeten doen; ik moet eerlijk bekennen dat ik het nog niet helemaal zie zitten…

Afijn, dan moeten we ons maar een beetje meer op het eten concentreren. Op de WW-cursus hadden we het over tips met koken en eten, en daar moet ik ook eens wat van uitproberen. Blijkbaar is meloen met chilisaus heel lekker, aardbeien met balsamico azijn en een beetje peper en witte vis uit de oven waar slankie sambal over is uitgesmeerd. Daarnaast schijn je bij sudderlapjes een lekkere jus te krijgen als je er een beetje ontbijtkoek bijdoet. Je kunt in plaats daarvan ook een klein blokje hele donkere chocolade bij het vlees doen voor kleur en smaak.

Ik hoop dat mensen volgende les een blaadje met tips meenemen voor diegenen onder ons die samen met mij in het ‘alleen als het in het recept staat’ kamp zitten. We kunnen niet allemaal keukenprinsen en prinsessen zijn tenslotte…

Oh nee, volgende week kan ik niet, die ochtend moet mijn oudste zoon getest worden in Ter Aar. Maar *als* er iets dergelijks wordt uitgedeeld wordt dat vast wel bewaard hoop ik… Mieke???

  1. zal mijn best doen.
    Recept vis en slankie is errug lekker!!

  2. Oh, dan ga ik die ook eens proberen. De sambal is misschien wat pikant voor mijn kids, maar dat kan je er makkelijk afhalen volgens mij.

Leave a Reply

Name
Email
Website