Drukke weken

Het zijn de laatste schoolweken, dus dan is het altijd moeilijk om nog wat extra dingen te doen. Er moeten immers cadeautjes worden gekocht voor juffenverjaardagen, rapporten worden besproken en beloond, uitjes en schoolreisjes worden begeleid en ga zo maar door. Een hectische aaneenschakeling waarbij ik blij ben als ik ongeveer een ritme aan kan houden qua eten en drinken dat niet al te slecht is. Al die sportevenementen helpen niet, ik heb toch erg de neiging om met een biertje bij de tv te gaan zitten, zeker als Oranje moet voetballen (hoewel ik na vanavond de Russen maar moet gaan supporteren). Ook het feit dat ik weet dat mijn weightwatchersclubje gaat stoppen is demotiverend. Als ik het makkelijk zelf kon had ik de WW helemaal niet nodig gehad natuurlijk en nu moet ik kijken of er nog iets ‘s morgens is, want ‘s avonds lukt het me echt niet om het in te plannen. En alle andere bijeenkomsten zijn een stuk verder reizen voor je, dus misschien moet ik het toch gewoon zelf doen dan, als ik het niet in kan passen. Zucht.

Afijn, er is ook een beetje goed nieuws te melden. Ik sta niet op de weegschaal (mijn irritable bowel speelt op en dan ben ik altijd enorm opgeblazen en houd ik veel vocht vast) maar ik ben ondanks ziekte TOCH de grachtenloop hier in Haarlem gaan doen. De 4,6 km heb ik in 32,47 afgelegd, wat boven mijn eigen verwachtingen was (hoera, ik was niet de laatste, hoera 😉 ). We hebben besloten dat we lid blijven van de hardloopclub, om onszelf de schop onder de kont te blijven geven. Volgens andere lopers komt er zeker een moment waarop je het echt leuk gaat vinden, als je rustig een uurtje kunt hardlopen, dus dat moet ik mezelf maar voorhouden aangezien het voorlopig mijn favoriete tijdsbesteding niet zal worden. Maar met een clubje is zeker leuker dan alleen – en ik moet toch echt iets doen voor mijn conditie en extra beweging wil ik er wat kilo’s afhalen.

Fitness vind ik moeilijk om vol te houden, ik kom nu al weken niet daar in de buurt voor de boodschappen en met dat lekkere zomerweer heb ik ook geen zin er met de auto naar toe te gaan. Eigenlijk zou ik iets van aerobics moeten zoeken voor erbij, lekker snelle en ritmische muziek en dan de blik op oneindig. Wie weet komt het er nog wel van, nu eerst de zomervakantie en daarna begint ook het basketball seizoen weer.

Ik heb nu een aantal artikelen gelezen over hoe belangrijk het is om genoeg te slapen, je valt een stuk beter af als je regelmatig 8 uur slaapt. Dat is een goed voornemen dus, het zou fijn zijn als ik straks in de vakantie de kinders ertoe kan zetten me die tijd in de ochtend erbij te gunnen 😉

Volgende week donderdag kan ik weer braaf naar de WW cursus, volgens mij is dat dan de een na laatste keer. Oranje ligt eruit, dat scheelt een boel bierconsumtpie, dus we houden de moed er weer in. En hoewel ik niet het toonbeeld van een fitness advertentie ben (ik vind het nog steeds raar om mezelf dik te zien, ik ben ruim 30 jaar te mager geweest) ben ik wel trots dat ik de grachtenloop heb uitgelopen zonder onderweg te rusten of te gaan wandelen.

06grachtenloop.png

 1. he, wat stoer! goed gedaan. kun jullie de dames van de ww niet om de week bij iemand thuis de bijeenkomst doen ?

 2. goed hoor marbel!

 3. Goed van je Mar, dat je aan de grachtenloop hebt meegedaan en uitgelopen ook! Petje af.
  a.s. Donderdag is de laatste keer WW. Dan is het voor de donderdagmorgen over en sluiten. Heb geen antwoord op de protestbrief gehad. Balen!!!!
  Weet nog niet wat ik ga doen. Hoofddorp (dinsdagmorgen) is geen optie en ‘s maandagsavonds in het Broederhuis zie ik ook niet zitten, al is dat wel heel dicht bij. Misschien toch woensdagavond naar Heemstede, of zelf proberen!!!!!!
  groetjes en tot donderdag????

  Mieke

Leave a Reply

Name
Email
Website