Week 25

Nou, dat gaat niet goed zo. Door ziekte heb ik de laatste week niet kunnen trainen en ik ben nog steeds erg opgeblazen. Bovendien begint mijn ongesteldheid vandaag en dan komt er altijd al minstens anderhalve kilo aan vastgehouden vocht bij. Als afsluiting van mijn weightwatcherstijd had ik liever een sprong de andere kant op gemaakt met mijn gewicht.

Ik zal het vanaf nu echter toch alleen moeten gaan doen want er zijn geen andere ochtendcursussen in mijn buurt en een avondcursus red ik niet. Misschien dat ik de weightwatchers-online eens ga uitproberen, dat mag ik als cursist een maandje gratis doen. Want hoe stom het ook lijkt voor mensen die er niet mee te maken hebben; het helpt om met een groepje te zijn, medestanders te hebben die worstelen. Na een cursusochtend kom ik altijd weer heel gemotiveerd thuis en als ik het in mijn eentje doe ben ik altijd heel gemotiveerd om het morgen echt goed te gaan doen…

De knop moet hier in ieder geval wel weer echt om, want met hangen en wurgen op de lange termijn wat kilo’s verliezen is teleurstellend als je er regelmatig wel moeite voor doet. Consequenter zijn dus, zodat het ritme van twee stappen vooruit en anderhalve stap terug wordt doorbroken.

Het helpt dat ik bezig ben met een soort zomerschoonmaak: het huis goed op orde brengen voordat de zomervakantie begint. Dat is morgen al in deze regio, dus ik moet opschieten 🙂 . Maar er is al veel gedaan en uitgesorteerd en weggeruimd, dus ik ben helemaal op de goede weg daar. Bij mij werkt dat allemaal samen. Huis op orde, geen stapels achterstallige admin, ‘s morgens wat aandacht voor kleding en uiterlijk – en dan is goed eten inene veel makkelijker. Vreemd, want je zou ergens denken dat je als het op een aantal vlakken een beetje in het slop raakt meer voldoening haalt uit het resultaat boeken op in ieder geval één punt. Maar bij mij werkt dat niet zo, ik ben er een beetje zwart/wit in. Of ik ben lekker op gang en besteed overal aandacht aan, of ik kan me nergens toe zetten en trek me nergens iets van aan en ga dan ook nog troosteten.

Vandaag dus nog even flink doorwerken aan het huis, de trappen en kamers boven nog even fanatiek zuigen (dan heb ik ook de spieren weer even aan het werk gezet) en dan vanavond de administratie doorwerken. Omdat ik niet meer op cursus ga wegen is dit ook een mooi moment om over te stappen op het ochtendgewicht op mijn eigen weegschaal (zonder kleren, dus dat is net iets vriendelijker) en dan ben ik de afgelopen drie weken 1,8 kg bijgekomen waarvan ik er komende donderdag minstens een kilo af wil hebben. Ik ga weer looptraining doen, veel water drinken en genoeg slapen, dan ben ik al een eind de goede richting op.

Leave a Reply

Name
Email
Website