Retentie

Bij weightwatchers mag je eigenlijk niet iedere dag wegen. De schommelingen zijn te groot en één keer per week op een vast tijdstip geeft meer zekerheid. Veel mensen raken immers gedemotiveerd als ze inene een toename zien op de weegschaal.

Ik ben stout en weeg me wel (bijna) iedere dag – maar daardoor weet ik dus wel hoe groot de variatie kan zijn. Ik vertelde al dat ik donderdag meer woog omdat ik vocht vasthield door mijn ongesteldheid. Voor de grap heb ik eens opgeschreven wat ik de dagen daarna woog ‘s morgens.

Donderdag woog ik dus 107,8 kg. Vrijdag was dat al 106,9 geworden. Zaterdag maar liefst 105,3. Zondag was daar weer wat bijgekomen en werd het 105,9. Daarna heb ik een half uurtje hardgelopen en ‘s avonds heb ik wijn gedronken, dat heeft elkaar blijkbaar geneutraliseerd want vanmorgen was ik 104,9. Nu heb je best kans dat ik ergens de komende dagen weer een kilo omhoog schiet, want het scheelt gewoon enorm van dag tot dag bij me. Maar een nieuw laag cijfer (zoals vandaag, als ik weer even onder de 105 kom) motiveert me sterker dan een toename van een dag me demotiveert. Als het donderdag inene weer hoger is en ik dus niet lijk te zijn afgevallen weet ik wel dat het de goede kant opgaat. Maar raar blijft het, die schommelingen.

  1. ik weeg me ook (bijna) elke dag, gelukkig niet al te grote schommelingen maar een hele trage afval. Mede met hulp van de diabetesmedicijnen, denk ik. Ik vroeg me nog af of de thyrax invloed zou kunnen hebben op je gewicht….

  2. Ja, maar het negatieve effect van te weinig schildklierhormoon is groter dan het positieve effect van schilklierhormoon volgens mij. Bij mij in ieder geval 😉

Leave a Reply

Name
Email
Website