Week 8

Dit was een hele nette week. Eenvoudig eten, weinig lekkere frivoliteiten, geen feesten en partijen en een fanatieke basketballwedstrijd. Dat wordt dan ook beloond met een mooi resultaat: 1,9 kg eraf, dus daar ben ik heel blij mee. Zo komt er wel een buffertje voor de kerst!

Het maakt bij mij wel uit in welk deel van mijn cyclus ik zit. Op driekwart van mijn cyclus heb ik vaak een dip, dan weeg ik het allerminst, en dan ga ik daarna langzaam wat meer aankomen. Vlak voor mijn cyclus staat mijn lijf dan een beetje stil, niet zozeer vocht vasthouden (al zit dat er ook bij) maar mijn darmen werken dan supertraag en ik krijg vreselijke trek in snoep. Dan heb ik dus een piekje qua gewicht dat ik als ik mijn best een beetje doe een week later weer kwijt ben. Maar ik moet wel mijn best doen, want helemaal vanzelf gaat het niet omdat het niet alleen vocht vasthouden is.

Ik schommel dus heel erg en verwacht na een grote daling een minder goede week. Of dek ik mezelf gewoon in omdat ik na een goede week lakser word met het lijnen? We zijn allemaal ook erg goed in onszelf van excuses voorzien natuurlijk – en komende week is het wel kerstmis! Maar ik probeer goed op te blijven letten en volgende week toch ook weer een minnetje erbij te schrijven.

Ik heb in de uitverkoop wel een comfortabele nette outfit gekocht. Precies op maat, niet iets te strak omdat ik straks toch af ga vallen, zodat ik er deze dagen ook goed uitzie. Afvallen gaat makkelijker als je je goed voelt over jezelf heb ik al eerder gemerkt, dus misschien heeft dat ook een beetje geholpen.

Verder heb ik deze week goed water gedronken, heb ik mijn thyrax twee weken terug weer een beetje opgehoogd zodat mijn lijf weer wat beter werkt en heb ik goed geslapen. Slapen scheelt een stuk meer dan je denkt, als ik een paar korte nachten heb val ik minder af en als ik nog even terugkruip nadat ik de kinderen naar school heb gebracht merk ik dat ook op de weegschaal. In deze verleidelijke tijden moet ik dus proberen om in ieder geval goed te blijven drinken en goed te blijven slapen, want alle kleine beetjes helpen.

 1. Ken je Pasta Queen al? http://www.pastaqueen.com . Oorspronkelijk getiteld Half of Me, en ze heeft inderdaad de helft van haar gewicht zien kwijt te raken. Ze was dan ook een stuk zwaarder dan jij hoor! Ik tip het hier omdat ze zo ongelooflijk grappig schrijft. Gewoon leuk om te lezen.

  Heb net bij de foto’s gekeken en ik vind dat je bij 112 kg nog een heel mooi figuur hebt hoor (of is het DE figuur? heel mooie figuur?). Mooi rond, borsten en heupen en een taille. Zijn heel veel slanke vrouwen trouwens die nog minder vrouwelijk eruitzien, gewoon één rechte lijn van schouder tot teen.

 2. “Het” figuur en dank.

  Ik heb altijd wel een goede taille gehad, maar dan met een hele platte buik. Nu is juist de buik het grootste probeem, van voren en van achteren gaat het nog wel, maar de buik is niet mooi en zit letterlijk in de weg bij het bukken enzo. Die moet dus weg, en de plekken waar het vet zich verzameld zijn altijd het halstarrigst bij het afvallen, dus de rest doet vanzelf mee. Alleen als ik heel moe ben en met een drukke tram wil is het handig, dan ga ik uitgezakt staan en denken ze dat ik op alle dagen loop. Ik zou er bijna meer voor gaan bussen.

  Maar ik wil ook gewoon weer echt kunnen springen met basketballen, zonder dat ik een week lang mijn achillespezen voel na een wedstrijd.

  Pastaqueen is leuk. Om te lezen, want ze schrijft inderdaad heel fijn, maar ook als inspiratie. Die voor en na foto’s zijn geweldig. Daar streef ik nu ook naar, en ik wil maar 1/3 kwijt 😉

 3. Een hint om je in de gaten te houden en naar bed te sturen. Ik heb ‘m genoteerd.

 4. Och, strakke buik, die heb ik nooit gehad :). Ook niet bij 48 kilo (ben slechts 1,58 m, voordat je flauwvalt), al was hij dan wat platter natuurlijk. Ik zie er altijd gewoon zo’n 4 á 5 maanden zwanger uit.

 5. Ik toren 20 cm boven je uit 😉

  Maar een buikje vind ik niet erg, gewoon vrouwelijk rond. Ik had het niet omdat ik veel sportte en veel buikspieren had. Mijn eigen sixpackje zogezegd. Dat krijg ik nooit meer terug, maar dat vind ik niet erg. Ik wil van de 9 maanden zwanger buik af 😉

 6. Heb net Bridget Jones 1 weer gekeken (onder het hometrainen 🙂 ) en schud m’n hoofd nog steeds met verbazing dat Renée Zellweger zo’n 14 kilo aangekomen was voor die rol, om overtuigend “dik” te zijn. Ze heeft namelijk in die film een prachtig figuur. Helemaal niets mis mee. RZ zal wel een magere stick-insect zijn (om BJ te citeren, uit de film) in real life op d’r normale gewicht.

Leave a Reply

Name
Email
Website