Pas op de plaats

Deze week gaf de weegschaal hetzelfde aan als vorige week. Aangezien ik deze week zowel 7 ons minder als 1,3 kg zwaarder tegen ben gekomen valt dat nog mee. Ik begon heel netjes, heb wel gezondigd met 1 zak drop maar heb die in 4 dagen opgegeten dus dat is 400% beter dan vroeger. Om de een of andere reden is dit ook een continu-honger-hebben-week dus ik heb vrij veel boterhammen gegeten. Maar ik ga ervan uit dat het beter is om met een boterham te zondigen dan de koekjesrol open te maken.

Verder heb ik iedere dag een glaasje vers vruchtensap gedronken. Uit de winkel, het was een chaotische week, maar vanmorgen lekker weer een zelfgemaakte opkikker gedronken (appels & winterwortels & gember in de juicer) en ik ben vast van plan om komende week eens wat groentesapvariaties uit te gaan proberen. Het boekje met saprecepten maar weer eens opzoeken!

Vanavond eten we bij vrienden en zondag eet ik bij een teamlid met ons hele damesteam, dus dat zijn twee gelegenheden waarbij ik bang ben dat er niet lijnvriendelijk gegeten zal worden. Al doe ik natuurlijk mijn best om op te letten, maar als mensen allerlei verleidelijke hapjes neerzetten wordt het moeilijk, al mijn ijzeren zelfbeheersing is opgemaakt toen ik een paar jaar terug met roken stopte.

Om de etentjes te compenseren zal ik proberen om volgende week meer groente te nemen (salades bij de lunch, groentesappen en misschien ook eens wat soep maken) en genoeg water te drinken. Kijken of de 117,5 haalbaar is!

  1. Mar, we kunnen elkaar een hand geven hoor. Een weekendje uit, geen gekke dingen gedaan, 1 glaasje witte wijn en gegourmet (heel zuinig met vlees, veel tomaat en komkommer) en er zitten 2,5 kilo’s bij. Ben ook weer helemaal van het pad af met points tellen. In mijn “onschuld” dacht ik dat het met de thyrax helemaal goed zou komen met mijn gewicht, maar dat is dus niet zo. Dat half uur wachten met eten vind ik een ramp. Ik wil gelijk eten als ik opgestaan ben. Ga volgende week de tip van Nicky volgen met zelfgemaakte groentesap ‘s morgens en die groentespread op brood. Hoop echt dat mijn trek in zoetigheid daar van over gaat. Wens je veel succes en blijf je volgen.
    Groeten
    Mieke

  2. Roken zou nu ook niet meer helpen omdat je op veel plaatsen niet meer binnen mag roken en ik in ieder geval dan maar ga eten om mijn orale behoefte te bevredigen. Jij hebt alvast de overwinnig dat je niet meer hoeft te roken.
    Nu het eten nog naar gezonde proporties terugbrengen.

Leave a Reply

Name
Email
Website