zucht

Gebed zonder einde, dat lijnen. Dit weekend had ik twee etentjes. De eerste was behoorlijk lijnvriendelijk, met zeewolf en broccoli als groente. Ik was ook met de auto, dus twee glaasjes wijn en twee bonbons als toetje waren mijn grootste zonde’s.

De tweede was een etentje met mijn team en twee van de dames hadden een heel buffet voorbereid met allemaal lekkere dingen. Helaas was het enige lijnvriendelijke de gamba’s en daar hou ik niet van. Maar ik heb braaf een heel klein bordje gegeten met overal 1 dingetje of een klein stukje van (quiche, tomaatjes met zalmmayonaisse, dadels in spek en geitenkaas, gehaktballetjes, olijfjes, artisjokken met makreelcreme…) en drie stukken brood. Geen chocolade en wederom met de auto dus twee biertjes. We hadden die middag een wedstrijd gehad, dus ik had me flink ingespannen. Eenmaal thuis heb ik dus nog wel 4 boterhammen gegeten maar door de begintijd van de wedstrijd (13.00 uur) had ik niet gelunched en het buffet-eten begon om 5 uur, dus mijn dagtotaal was niet heel schrikbarend leek me.

Maandag werd ik ongesteld, en dat is wel slecht voor me. Vroeger at ik dan gewoon helemaal niet meer warm en stopte me vol met snoep, maar met maatje 38 is dat geen probleem. Tegenwoordig eet ik regelmatig en gezond en zondig ik alleen met rode wijn en dropjes of chocoladerozijnen.

Gisteren had ik weer een wedstrijd waar ik me behoorlijk had ingespannen. De hele week genoeg water gedronken en hoewel ik dus vier dagen meer wijn gedronken heb en meer heb gesnoept was mijn grootste zonde op afvalgebied dat ik niet genoeg slaap kreeg volgens mij.

Maar vanmorgen gaf de weegschaal weer 119,9 kg aan. Dat schiet dus niet op. En ik wil wel afvallen maar ik wil niet heel streng diëten omdat ik ten eerste mijn lichaam niet superzuinig wil maken (jojo effect) en omdat ik ten tweede dan een tijd heel streng ben om vervolgens in een slechte bui een keer door het lint te gaan en dan compleet ga inhalen met alles dat ik mezelf daarvoor verboden heb. Ik hoef niet in 8 maanden 40 kg af te vallen, dat lijkt me gewoon slecht voor mijn lijf en ook heel moeilijk om daarna op gewicht te blijven. Maar gestaag steeds een beetje eraf zou wel fijn zijn.

Komende week is de grootste opgave dus om de motivatie niet te verliezen, genoeg water te drinken, genoeg groente te eten en genoeg te slapen.

  1. Bah wat een frustraties. Het is ook zo irritant als het niet opschiet, het moet inderdaad niet snel maar je wilt toch wel íets zien gebeuren. Ik lijd met je mee, en als die échte wonderpil ooit komt bied ik mijn rechterarm aan de uitvinder ervan 🙂

  2. Met je rechterarm ben je ook al gelijk wat kilo’s kwijt natuurlijk, maar niet op de plaats waar we het kwijt willen zijn 😉

    Ik had nog hoop op jullie pil, maar vond de kans op depressie een enge bijwerking, zeker omdat ik al eens depressief ben geweest van medicijnen en toch al niet zo vrolijk in mijn vel zit momenteel.

    Ik zucht diep en probeer niet op te geven…

  3. Steeds een klein beetje eraf lijkt mij ook de enige manier die echt werkt. Wel heel erg balen als de weegschaal dat niet inziet. Zet hem weer op komende week.

  4. Nee, die pil van ons mag niet meer verkocht worden, de overheid vindt het risico ook te groot. Heel jammer inderdaad. Als ik hier nog iets spannends tegenkom in de medische publicaties dan laat ik het weten 🙂

Leave a Reply

Name
Email
Website