Enerverend weekje

Afgelopen week was me het weekje wel. Op woensdag (dat is dag 2 van mijn WW-week) belde mijn eegaa de huisarts omdat hij nu voor de derde dag een zwart vlekje aan de zijkant van zijn oog zag. Hij wilde weten of hij ergens deze week langs kon komen en de assistente vond eigenlijk dat hij maar gelijk moest komen. Dus in zijn nette pak van Amsterdam Zuid-Oost weer terug naar Haarlem gekomen, licht verontrust door de urgentie van de assistente.

De huisarts vertelde dat er niets was met zijn hoornvlies, maar dat hij wel dacht dat er iets anders was. Hij belde met de oogartsen in ons regionale ziekenhuis en die zouden Tim ook tussen hun normale programma in onderzoeken.  Ik had alle kinderen inmiddels van school gehaald en van lunch voorzien, ons hondje gewandeld en was dus klaar om hem naar de polikliniek te rijden. Na een oogonderzoek heb je immers soms een chauffeur nodig.

De oogarts in het regionale ziekenhuis constateerde een loslatend netvlies met vocht erachter. Dat kon daar niet behandeld worden omdat ze daar alleen dingen met laser konden doen. Ze belde dus met de VU in Amsterdam en daar zouden ze op ons blijven wachten (het was inmiddels eind van de middag geworden). Wij dus direct met de auto daarnaartoe, onderweg de buren bellend of die onze kinderen op wilden vangen en naar de snackbar wilden nemen.

In de VU bevestigden ze de diagnose en Tim kon gelijk blijven zodat hij een avond en nacht op zijn linkerzij kon blijven liggen om zo het netvlies door het vocht in zijn oog weer zo goed mogelijk op de plaats te krijgen. Donderdag zou hij dan met spoed geopereerd worden, waarbij er een bandje om zijn oog zou komen zodat het netvlies goed tegen de buitenkant gedrukt zou blijven en weer netjes vast kon groeien.

Donderdag eind van de middag kon ik hem weer ophalen, maar hij moest nog minstens een week bijkomen voor hij iets zinnigs kon doen. Hard werken voor mij dus, om ook zijn taken op te vangen, en weinig tijd voor uitgebreid boodschappen doen of koken. Maar ik heb me goed ingehouden en niet teveel verkeerde k-en-k maaltijden gegeten.

Zaterdag hadden we een pleinfeest waarbij alle pleinbewoners die mee wilden doen (en dat zijn er altijd veel) iets lekkers hadden gemaakt voor een buffet met BBQ. Met al die heerlijke quiches en lekkernijen kon ik natuurlijk niet al te weightwatchersgericht snacken, ik wilde zelf ook van alles proeven.

Zondag zou ik met mijn basketball team bij één van de meiden thuis gaat eten, maar Tim was nog erg moe. Ik ben dus alleen even wezen borrelen en heb thuis gegeten – maar wel van de kant-en-klare lasagne die ik voor de rest van de familie had gekocht om het koken voor Tim zo simpel mogelijk te maken.

Kortom: een ongeregelde week met weinig tijd om dingen te plannen en veel verleidelijk lekkers. Maar ik had natuurlijk wel het voordeel dat ik vorige week bij de cursus gelijk was gebleven op de officiële weegschaal terwijl ik wist dat het die week wel goed was gegaan. Dus ik begon met een voorsprong en heb de afgelopen week wel heel goed water gedronken en ook goed geslapen: hondsmoe je bed inrollen doet wonderen voor de 8 uur waar ik normaal niet aan toekom.

Het resultaat van deze week was dus niet zo slecht als had gekund: integendeel zelfs, want ik bleek maar liefst 2,3 kg af te zijn gevallen! In totaal ben ik de afgelopen 4 weken dus 5,5 kg afgevallen, terwijl iedere week wel een aantal uitjes, feestjes en etentjes had. Dat geeft de burger moed voor de rest van de lange weg die ik nog te gaan heb. Kijken of volgende week ook weer voor een min kan zorgen, al durf ik niet op weer zo’n goed resultaat te hopen!

  1. Hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Een hele dikke pluim voor je lijf die zo goed meewerkt en natuurlijk voor jouw eigen inspanningen.

Leave a Reply

Name
Email
Website