De damessportschool

Ik ben eindelijk naar de sportschool geweest. Ik had een proefles aangevraagd en zou eigenlijk vorige week al gaan, maar toen was ik ziek dus hadden we de afspraak verschoven. De sportschool is in het centrum, dus dat is wel iedere keer een fietstochtje, maar het is een sportschool voor alleen dames en ik hoopte dat dat het wat makkelijker zou maken voor me om te gaan. De sfeer is vaak toch anders dan in een gemengde omgeving en met mijn logge lijf voel ik me daar vast ook wat minder bekeken. Gelukkig ben ik geen moslim, dus ik mag gewoon voor een ‘alleen voor vrouwen’ bezigheid kiezen zonder dat ik me daarvoor hoef te verantwoorden…

Afijn, vandaag in een waterig lentezonnetje naar de sportschool gefietst. Gelukkig nog een sportbroek gevonden die me paste – de laatste die ik uitprobeerde dus dat was nog wel even spannend. Omdat ik moest zoeken naar waar het was was ik iets te laat en degene die me zou begeleiden was even een verjaarscadeautje kopen voor iemand, dus moest ik aan de bar wachten. Dat is eigenlijk al een beetje een cruciaal moment; voel ik me opgelaten, bekeken, onwennig? Of juist op mijn gemak en kan ik wachten zonder ieder moment op de klok te kijken?

Gelukkig voelde ik me heel relaxed – voor mij is het heel belangrijk dat ik me ergens echt lekker en geaccepteerd voel en dat er bij het sporten ook een beetje sociaal contact is. Ik ben niet zo’n einzelganger als ik eenmaal weg ben uit het hoekje met mijn boekje. Vervolgens heb ik een rondje gemaakt met de begeleider langs de apparaten en ben ik enorm geschrokken van hoe slecht mijn conditie was; de 10 minuten op de crosstrainer kon ik niet eens volmaken…

Maar na het sporten voel ik me wel altijd beter en ik WEET dat ik het moet doen want die 132 kilo die de weegschaal gisteren aangaf is schrikbarend hoog. Ik heb dus vastberaden een 6 maandenabonnement afgesloten en ben van plan om minstens 3 keer per week iets te gaan doen daar. 5 Keer 30 minuten is beter dan 3 keer een uur werd me fijntjes medegedeeld, maar dat is wel een hele ambitieuze doestelling gelijk, dus ik hou het voorlopig even op minstens 3 keer. Zou morgen gelijk al weer lukken???

 1. Haidihai,
  Jeetje Mar, wat goed dat je naar de sportschool bent gegaan.
  Is echt lekker hoor. Ga al voor het 14e jaar naar Life Fit en het bevalt prima.
  Ben in november ook weer naar Gon gegaan in Hoofddorp, was 108 kg. en dat is te gek. Ben intussen 17 kg. afgevallen dus het werkt wel. Ga wel iedere week (zelfs toen het zo koud was) op de fiets.
  Heb nu een maand vakantie:) maar het keukenweegschaaltje is mee. Weeg alles netjes af, omdat ik niet te veel wil aankomen. Er staat nog steeds geen +je in mijn paspoort. Het programma is wel weer helemaal omgegooid. Kwestie van erg wennen.
  Wens je heel veel succes en mocht je geld over hebben: dinsdags om 10 uur in Hoofddorp.

 2. ha die Mieke. Wat leuk dat je nog steeds leest :). Ik moet je feliciteren met je verjaardag deze week, mailde hyves me (gelukkig mailen ze dat, ik kijk nooit meer op hyves).
  Ja, eigenlijk was de bedoeling dat ik gisteren zou gaan naar Hoofddorp, maar dat redde ik niet. Ik moet ook daar weer mee beginnen want ik zit nu op een bmi van bijna 42 en dat is echt te gek. Sporten en weightwatchen dus!
  Ik durf niets meer te beloven maar ik hóóp volgende week te kunnen zien hoe geweldig je eruit ziet met 17 kg minder 🙂

 3. Gefeliciteerd met je abonnement van een half jaar. Heel slim om niet eentje van een maand te nemen maar gelijk 6 maanden.
  Wat betreft 5x een half uur of 3x een uur zijn de meningen nogal verdeeld. Vorige week zei iemand mij nog stellig dat je beter 2x per week een uur kunt wandelen, fietsen of anderzijds bewegen dan 4x een half uur. Juist door de duur worden de ellendig in de weg zittende vetten verbrand en niet door de intensiteit van de inspanning. Ach ja.
  Het gaat erom dat je beweegt en dat je het plezierig vindt. In ieder geval heb je iets gevonden waar je je op je gemak voelt.
  Zet ‘m op verder!

 4. Stoer hoor, hartstikke goed van je. Ik heb grote bewondering voor mensen die dit kunnen, meerdere dagen in de week naar een sportschool. Ik heb een gloeiende hekel aan sportscholen, vaak geprobeerd nooit volgehouden. Ik ben zelf tevreden over mezelf dat ik elke (werk)dag een half uur een goeie wandeling maak, nu nog in een stramien voor de vrije dagen zien te komen en dan hoef ik me voorlopig niet meer schuldig te voelen, vind ik, al is het niet zo intensief als de sportschoolactiviteiten 😉

  Nou zie ik Niek weer zeggen dat 4x een half uur toch ineens niet goed meer is. Daar word ik nou niet goed van. Wat is het nu??? Men verandert dagelijks van mening, lijkt het.

  Hoe dan ook, yay you.

 5. Mijn alternatief was ‘fitwalk’, dan ga je ruim een uur door de duinen wandelen hier in de buurt, met een groep en een leraar, in fiks tempo. Dat schijnt ook heel goed te zijn. En ik weet nog niet of ik dit volhou, maar ik ga het wel proberen. Zelfdiscipline is mijn sterkste kant niet, daarom is het zo belangrijk dat ik het wel leuk vind daar. En veel mensen moeten zichzelf wel naar de sportschool schoppen, het fijne gevoel krijg je achteraf, niet op voorhand 🙂

 6. hartstikke goed dat je het weer gaat proberen. Ik moet mezelf er ook altijd heen schoppen. Mijn maatje is 10 dagen met vakantie en gelijk laat ik het er weer bij zitten. Probeer iemand te vinden daar waar je mee af kan spreken. Dat helpt enorm. Veel succes!

Leave a Reply

Name
Email
Website