Meer sportschool

De volgende dag, dat lukte natuurlijk niet. Er zijn namelijk *altijd* dingen die het moeilijk maken om het nu, op dit moment, ook echt te gaan doen. Steeds ben ik van plan om dan over een uurtje te gaan — en dan komt er weer een goede reden voorbijfietsen om het toch nog even uit te stellen. Ik weet het, ik zie het, ik herken het, maar ik vind het zo verdraaid moeilijk om er iets aan te doen…
Vandaag moesten we de paspoorten verlengen dus ik moest toch de stad al in. Ik heb mijn sportspullen ingepakt en hoewel ik mezelf na afloop vertelde dat het eigenlijk te laat was om nog te sporten en dat mijn maag eigenlijk te leeg was lukte me het, mede omdat ik echt al bijna voor de deur stond, om toch te beginnen. En als je eenmaal bezig bent is het natuurlijk nooit zo erg om het af te maken.
Ik was eigenlijk van plan om vooral leuk met een klasje mee te gaan doen, met lekker veel muziek zodat ik niet na hoef te denken en gewoon mee kan bewegen. Die apparaten, die doen me niet zoveel, dus dat was veel minder interessant. Maar bij het circuitje dat de begeleider voor me samenstelde merkte ik hoe verschrikkelijk abonimabel slecht mijn conditie is geworden. Ze hebben een speciale band voor om je buik, om daar extra vet weg te halen, maar dan moet je minstens 40 minuten cardio doen (loopband, of fiets, of crosstrainer) en mij lukt langer dan 10-15 minuten echt niet. Ik moet dus echt eerst wat conditie opbouwen voor ik met zo’n klasje mee kan doen, anders ben ik die dikke drilpudding achterin die na twee keer haar been optillen al amechtig in de hoek gaat liggen bijkomen.
Voorlopige doelstelling blijft dus minstens 3 keer per week mijn circuitje volgen en alles wat daarboven lukt is meegenomen. Kijken of de conditie over 1 a 2 maanden verbeterd is.

 1. Hee, je gaat erheen, je gaat fietsen, prima toch? Alle begin is moeilijk. Ik heb ook een periode gehad dat ik door alle stress heel moeilijk aan het sporten te krijgen was, maar ik ga ook weer. Sterkte

 2. Je bent geweest! Hoera!
  Sommige mensen vinden het prettig om afgeleid te worden tijdens het saaie circuitje of apparaten. Denk aan Neil Gaiman die tijdens het sporten, wat hij eigenlijk maar niks vindt, audioboeken zit te luisteren. Heb je tijdens het bewegen ook nog wat leuks. Wie weet dat dit ook iets voor jou is.
  In ieder geval heel erg goed dat je over de drempel bent gestapt. Op naar de 20 minuten crosstrainer.

 3. Goed Mar, dat je bent gegaan. Wat ik heerlijk vind is een boek lezen als ik aan het fietsen ben. Heb er al heel wat uitgelezen in die 13 jaar. Op de crosstrainer en op de loopband een koptelefoon en lekker muziek luisteren(meestal classic FM) of TV kijken. Ach en op de apparaten luister ik naar de algemene muziek.
  Gewoon blijven oefenen en binnenkort doe je die crosstrainer gewoon 20 minuten.
  Toi,toi,toi.
  Mieke

 4. kan jij echt lezen op die fietsen? Of bedoel je een audioboek op je mp3-speler? En heb je een fijne vakantie gehad? Of ben je nog weg?

 5. Kan echt echte boeken lezen op de fiets. Ook op de loopband gaat dat prima, maar dan luister ik meestal naar de radio.
  Wij hebben vandaag de voortent afgebroken en opgeruimd, i.v.m. de slechte weersvoorspelling hier. Gaan daarom morgen ook maar naar huis. Anders zit je de hele dag in de stromende regen in de caravan. Zitten we liever thuis.
  Jij veel plezier volgende week.
  Groetjes
  Mieke

 6. Hey Marbel!

  Als ik weer in Haarlem zou wonen, zou ik je 3 keer per week meeslepen. Samen sporten met iemand die in hetzelfde schuitje zit, vind ik zelf echt heel erg prettig. Je bent lekker aan het sporten, maar hebt er niet zoveel erg in dat je hard bezig bezig bent. De tijd gaat snel voorbij. Inmiddels sport ik samen met een vriendin 2 keer per week. De derde keer per week moet ik zelf doen. Ik merk dat ik die derde keer ook vervelender vind en vaak geneigd ben dat te schuiven.

  Maar een groepslesje begin ik ook nog niet aan hoor! Eerst maar even een tijdje conditie opbouwen 😉

 7. Grin, moet je hier in de buurt solliciteren…. Maar je kunt nu toch blijven bij de school waar je zit?

Leave a Reply

Name
Email
Website