Mediterrane pasta met kip

Deze pasta is een van mijn lievelingsgerechten momenteel. Het is eenvoudig te maken en de volgende dag heb je aan de restjes een heerlijke pastasalade – die heel makkelijk meegenomen kan worden voor een picknick, strandlunch of lange autorit. Het is niet de allergoedkoopste maaltijd, qua weightwatcherspunten, maar wel heel smakelijk en gezond. Volgens mij zelfs in het minimale budget van 29 propoints per dag in te passen. Ik reken er normaal 14 punten voor: 7 als verzadigende portie voor de pasta en 7 voor de overige ingrediënten. Als iedereen evenveel pasta eet zou je er 16 punten voor moeten rekenen.

Voor 8 personen :

ruim 700 gram kipfilet (21 propoints)
2 rode uien, in 8 partjes (0 propoints)
2 rode paprika’s, schoon en in 8 repen (0 propoints)
6 teentjes knoflook, ongepeld (0 propoints)
3 eetlepels olijfolie (9 propoints)
6 eetlepels pesto (12 propoints)
450 gr. kerstomaatjes, gehalveerd (0 propoints)
200 gr. stevige geitenkaas of feta (13 propoints)
750 gram penne, ongekookt (73 propoints, of 8 keer verzadigende portie van 7 propoints)

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kip in een braadslede met de ui, rode paprika en knoflookteentjes (doe die in een hoekje, die moet je later kunnen vinden). Sprenkel de olie erover, voeg zout en peper toe en schep alles door elkaar tot alles met olie is bedekt. Zet de braadslede 20 minuten in de oven.
 2. Kook, als de kip 5 minuutjes in de oven staat, de pasta beetgaar en laat hem uitlekken.
 3. Neem de kip en de groenten uit de oven als ze gaar zijn. Druk de teentjes knoflook uit de schil en wrijf ze met een lepel fijn. Schep de pasta met de pesto en tomaten door de kip.
 4. Verkruimel de kaas erover.
 1. Ik zie dat je heel braaf ook de olijfolie rekent, ik doe dat – in het geheel niet braaf – eigenlijk nooit, vanaf het begin af aan al niet. 🙂

 2. Ik rond ook nog wel eens een beetje af moet ik eerlijk bekennen :). Maar vet rekenen is bij mij ook wel handig omdat ik anders de twee porties vet per dag niet haal (ik eet geen boter op brood). En als ik begin te smokkelen doe ik dat liever bij dingen die incidenteel gebeuren – dit recept gebruik ik vaak dus kan ik er niet teveel naast gaan zitten met de punten 🙂

 3. Lijkt me erg lekker Mar. Ga het zeker proberen. Dank je wel.
  Als verzadigde portie voor de kip mag je 5 pro points rekenen. Kijk maar in je weekboekje van afgelopen week. Voor de pasta weet ik het niet (heb eerste 3 boekjes uitgeleend;(
  Vraag het morgen wel ff aan Gon.
  Succes
  Mieke

 4. Da’s als je meer eet dan 1/8 :). Voor mij is het goedkoper om ongeveer van 100 gram kip uit te gaan. Als ik heel veel honger heb reken ik wel verzadigde portie, maar dan kom je dus op 5 plus 7 voor pasta, plus geitenkaas plus pesto plus olie, dus dan reken ik 17 of zo. Kan ik nog wel inplannen, maar dan kan ik er geen glas wijn bij drinken 🙂

Leave a Reply

Name
Email
Website