Mijlpalen

Mijlpalen bepalen is moeilijk, zeker als je veel af moet vallen. Als ik bedenk dat er meer dan 50 kg af moet verlies ik gelijk de moed een beetje, want dat is zo veel en dan moet ik zo lang…

Daarom is het belangrijk dat er tussendoor mijlpalen zijn waar je aan kunt afmeten dat je je vooruit gaat. De eerste mijlpaal die door mijn online WW-programma wordt voorgesteld is 5% eraf. Dat haal ik bij 125,1 kg. Persoonlijk heb ik nog een mijlpaaltje dat daarvoor komt; als ik 128,1 kg weeg is mijn bsi onder de 40 en dan ben ik niet langer ‘morbide obese’.

Daaropvolgende mijlpaal is als ik 10% gewicht kwijt ben, bij 118,5 kg, omdat ik dan significant minder gezonheidsrisico’s loop dan ik nu doe.

Vierde mijlpaal is bij 111 kg. In deze post vind je een tabel over de risico’s bij verschillende bevolkingsgroepen. Als blanke vrouw heb ik bij een BMI dat lager is dan 35 nog maar nauwelijks meer gezondheidsrisico’s, statistisch gesproken.

Bij 105,4 kg ben ik 20% van mijn gewicht kwijt, dus dat is een mooie vijfde mijlpaal. En dan is de zesde mijlpaal niet moeilijk meer te raden: jawel, dan wil ik onder die vermaledijde 100 kg komen. En als ik goed op spoor blijf ben ik dan ongeveer een jaar verder.

Dat zijn zes mijlpalen in een jaar, maar ze zijn niet evenwichtig verspreid. Nu gaat afvallen in mijn ervaring ook niet gelijkmatig; zelfs als je ongeveer evenveel je best doet zijn er periode’s waarin je veel afvalt en periode’s waarin je een plateautje bereikt en een tijd geen significant resultaat boekt. Dus ik kan niet plannen om iedere 2 maanden te streven naar het bereiken van de volgende mijlpaal. Maar toch hoop ik dat een beetje een schema me wat houvast biedt en daardoor wat motivatie.

Volgens medelijnster E. moeten we onszelf bij het halen van mijlpalen belonen. Daar moet ik nu dus eens hard over nadenken, wat een mooie manier is om te vieren dat ik een belangrijke stap vooruit heb genomen.

  1. I am weightwatching with you so my milestones are 92.8, 87.9 and my final weight should be 77kg

  2. Ik ga je volgen! Ik weet hoe fijn het is als mensen je afvalblog volgen en je steunen in de strijd tegen de kilos.
    Mooie heldere doelen heb je.
    Veel succes!!!

  3. Dank je Diaan. Inderdaad, support helpt 🙂

  4. Zet ‘m op!! Iedere mijlpaal is er één 🙂

Leave a Reply

Name
Email
Website