Spinazie-knoflook risotto

Vandaag maakte Tim dit recept uit het weekboekje. Alleen bleek dat ze vergeten waren om genoeg vloeistof in het recept te stoppen (half zoveel vloeistof als rijst, in plaats van 2 a 3 keer zoveel). Daar hebben we dus maar groentebouillon voor gebruikt. Ook is de volgorde van het recept niet helemaal logisch, dus die hebben we aangepast. Verder vond ik het achteraf wel lekker, maar zou ik er volgende keer meer knoflook in doen, rode paprika doordoon en in plaats van zure room van die boursin light oid gebruiken. Maar we gaan het dus wel nog een keertje maken 🙂

Voor 2 personen, 13,5 propoints per persoon:

Ontdooi 600 gr spinazie (diepvries), laat het uitlekken en hak het grof. Doe 2 eetlepels pijnboompitten in een hete koekenpan en laat bruin worden. Voeg daarna 2 koffielepels olie toe en bak daar (minstens) 2 teentjes uitgeperste knoflook in. Voeg als het lekker ruikt 200 gram risottorijst toe en bak alles nog ongeveer 3 minuten.
Voeg dan 150 ml droge witte wijn (da’s zo’n klein flesje dat je in de supermarkt kunt kopen) en ca 350 ml groentebouillon toe, heel geleidelijk, en blijf goed roeren tot de rijst gaar is.
Voeg de spinazie toe en 2 eetlepels Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper, zout en 2 eetlepels zure room.

De rijst is een verzadigende portie, dus je kunt evt meer rijst doen. Verhoog dan ook de hoeveelheid groentebouillon.

  1. Bij de Flexipoints is rijst geen verzadigende portie en blijf je puntjes betalen als je meer neemt. Maar ik moet eerlijk zeggen dat dit me wel echt lekker lijkt. En ook vrij machtig, waardoor je niet zoveel nodig hebt. Het is wel vegetarisch. Zou je er evt nog iets van vlees bij kunnen doen?

  2. Zou ik eerder een beetje meer kaas doen, om aan de eiwitten te komen. En misschien een lunch van eieren met bacon 🙂

  3. heb water gebruikt, omdat die 50 ml.witte wijn wel erg weinig was:)
    Was wel errug lekker

  4. Ja, dat was een duidelijke fout, alleen 50 ml water voor risotto. Maar dat weet je natuurlijk pas als je wel eens risotto hebt gemaakt…
    Ik vond hem lekker genoeg om nog eens te maken, maar zou dus wel een beetje bijschaven qua smaak, hij was zo net iets te ‘gewoontjes’. Hoewel ik mensen ken die dat juist superlekker vinden 🙂

Leave a Reply

Name
Email
Website