De tweede mijlpaal

Jawel, de tweede mijlpaal is ook bereikt: ik ben meer dan 5% van mijn gewicht kwijt want ik ben onder de 125,1 kg. Een hele kilo eronder zelfs, vertelde de weegschaal me vanmorgen, dus ik ben de afgelopen week 1.4 kg kwijtgeraakt. En dat ondanks de pizza op donderdag omdat we na het klussen en shoppen totaal geen fut meer hadden en met twee verjaardagen dit weekend!

De eerste verjaardag gaven we zelf, dus dat is wel een voordeel. Dan koop ik koek en lekkers dat me iets minder sterk in verleiding brengt (de slagroomtruffels liet ik in de winkel staan 🙂 ). Ik heb een heel klein stukje taart genomen en 1 slagroomsoesje. Slagroomsoesjes zijn sowiezo handig: 1 propoint per soesje dus je kunt heel makkelijk bijhouden hoeveel je wegeet.

Verder mis ik op andermans verjaardagen altijd de gezonde knabbels voor als je wilt snaaien tijdens het kleppen. Wij hebben dus veel wortels, komkommer en minitomaatjes op tafel staan als vriendelijk alternatief. Op onze feestjes blijven veel mensen eten (we geven ze vanaf 4 uur) dus hadden we de pasta met paprika uit de oven waarvan het recept hier ergens staat, en rijst met tandoorikip en naans. Met versgesneden fruitsalade als toetje. Het enige waar ik mijn weekbudget dus aan heb opgemaakt is de rode wijn: op je eigen feestje blijf je makkelijk doordrinken, zeker omdat het altijd wijn is die je lekker vindt.

De volgende dag hadden we een verjaarsfeestje bij vrienden. Dat is iets ingewikkelder (geen rauwkost op tafel en fruitsalade uit blik) maar dan kun je jezelf wel een beetje voorbereiden thuis. Het was alleen zo gezellig dat we chinees hebben gehaald en zijn blijven eten. Witte rijst, gado gado voor de groente en wat koe loe kai omdat ik dat het lekkerst vind. Volgens mij bij elkaar vriendelijker dan pizza is.

Maar deze week heb ik dus wel voor het eerst mijn hele weekbudget opgemaakt. Ik weet dat het daar theoretisch ook voor is, dus dat ik niet slecht ben. Maar het is fijn dat ook op de weegschaal bevestigd te krijgen. Hoewel… god straft meteen en de weightwatchers een week later zeggen ze bij ons op de cursus. Dus ik ben wel benieuwd naar het resultaat van volgende week.

  1. Wooooooooooooow, wat geweldig en wat stimulerend om alweer bij de tweede mijlpaal te zijn. Dit gaat zo goed dat het alleen nog maar beter kan worden. 🙂

Leave a Reply

Name
Email
Website