Nieuw jaar, nieuwe kansen

De week voor kerst ging al fout, maar rond de jaarwisseling werd het helemaal een ramp. We vierden kerst bij mijn schoonfamilie in Engeland: oma die deze maand 89 wordt en mantelverzorgende schoonzus. De planning was om er een week te zijn rond kerst en dan hier in Nederland de tweede vakantieweek & oudjaar te vieren.

Die ene week is al moeilijk om op je eten te letten. De familie is blij dat we er zijn dus die willen ons verwennen en kopen allerlei dingen die we lekker vinden. Verder wonen ze in Cornwall in een klein dorp (fivelanes) zonder winkels en met beperkte wandelmogelijkheden als je niet eerst een eind wil rijden. Het enige vertier zonder auto is de pub aan de overkant van de straat…

Oma kreeg vorig jaar met de kerst een pacemaker (we moesten bij het kadootjesuitpakken op kerstochtend de ambulance laten komen…). Dit keer wachtte ze tot 29 december met hartproblemen krijgen, maar moest wel weer een aantal dagen het ziekenhuis in. Dat ziekenhuis is in Plymouth en om er te komen moet je een uur door nauwe bergachtige weggetjes rijden dus daar ben je wel een middag mee kwijt. We konden schoonzus natuurlijk niet zo achterlaten vlak voor de jaarwisseling, dus bleven een week langer. Een week waarin eega en schoonzus de hele middag weg waren en wij door de regen in huis bleven met alle lekkernijen die als troost- en bedankvoedsel werden gekocht.

Kortom, het was een lijnonvriendelijke vakantie waarin ik 2 kg ben aangekomen. Maandag dus maar weer naar de cursus, door de zure appel heenbijten en dan vol goede moed opnieuw beginnen.

  1. Dat is heftig die twee kilo maar ook wel heel begrijpelijk. Wees blij dat het er geen vijf zijn! Als ik je zo volg dan kun jij enorm variëren in korte tijd dus met een beetje mazzel gaan die twee kilo ook snel weer ergens anders heen.

Leave a Reply

Name
Email
Website