Nieuw begin, nieuw systeem

Gisteravond inderdaad op cursus bevestigd gekregen wat mijn weegschaal me had toegefluisterd: iets meer dan 2 kg erbij. We beginnen dus op 123,8 kg (nog steeds 7,9 kg minder dan in oktober).

Dat nieuwe begin komt met een aanpassing in het weightwatcherssysteem. Een aanvulling eigenlijk, want het propointssysteem blijft zoals het is. Maar je mag nu, als je wilt, dagen ‘telvrij’ nemen. Normaal gesproken tel je de propoints van alle voedingsmiddelen en let je op dat je genoeg van alles binnen krijgt (groente, fruit, calcium, vetten). Sommige van die voedingsmiddelen hebben een ‘groene’ indicatie, omdat ze extra gezond zijn of extra verzadigend. Mager vlees, vis, volkorenprodukten, bijna alle soorten groente en fruit.

Op de dagen dat je ‘telvrij’ neemt moet je wel op blijven schrijven wat je eet (dat houdt ons op het juiste pad) maar hoef je de punten niet te tellen. Twee porties plantaardig vet krijg je gratis ook al zijn ze niet groen, omdat je dat iedere dag binnen moet krijgen. Maar alles dat niet ‘groen’ is moet je van je weekbudget van 49 propoints afhalen. Alles dat de groene indicatie heeft mag je eten tot je normaal verzadigd bent.

het klinkt heel ingewikkeld, maar het is dus eigenlijk op die dagen heel makkelijk om op die dagen koolhydraatarm en eiwitrijk te eten – en je mag zoveel telvrije dagen nemen als je wilt. Je moet alleen goed in je hoofd hebben wat er op die groene lijst staat. We moeten dus deze dag minstens één telvrije dag inplannen om te oefenen. Morgen of overmorgen gaan we dat eens uitproberen!

  1. Durf nog niet zo goed aan die telvrije dag te beginnen.
    Ik ben heel nieuwsgierig naar jouw ervaring:)
    Succes

  2. we gaan morgen eens een dag proberen is het plan nu. Ik vind het ook eng, maar zie vooral op tegen al dat opzoeken de hele dag door. Tegelijkertijd is dat natuurlijk juist wat we moeten oefenen (en wat je als je ooit op gewicht bent automatisch moet kunnen). Dus we gaan ervoor…. wordt vervolgd…. 🙂

  3. Ben benieuwd hoe het gaat met zo’n telvrije dag. Wel lekker rustig voor het hoofd, lijkt me.

Leave a Reply

Name
Email
Website