Winterreces

Daar leek het wel een beetje op tenminste, zomaar weer een maandje weg. Ik had moeite met weer omschakelen naar braaf weightwatchen, thuis hadden we een aantal zieken, ik had een begrafenis van een oom waar ik een paar dagen van van slag was, ik had een wortelontsteking waar ik flink voor onderhanden moest worden genomen bij de tandarts, Nederland had inene 2 weken echte winter waardoor boodschappen en cursus volgen ingewikkeld werd…

Tussendoor dacht ik dat ik wel ongeveer een beetje bij kon houden wat ik at, zonder fanatieke schrijverij. Dat ging een beetje met ups en downs, maar alles bij elkaar ben ik die maand toch weer een beetje afgevallen. 122,2 gaf de weegschaal vanmorgen aan dus dat is 1,6 kg minder dan vorige maand en in totaal ruim 9 kg minder dan toen ik begon met WW in oktober.

Deze week hoop ik nog een paar dagen goed mijn best te doen want komende week gaan we weer naar Engeland voor de familie dus dan wordt het weer ingewikkeld om goed te blijven weightwatchen. Kijken of ik dit keer in ieder geval wat actiever bezig kan zijn en duimen voor een week zonder schoonmother in het ziekenhuis en zonder de hele dag door regen.

Verder ben ik me de afgelopen tijd ook wat meer op lunchtijd gaan richten. Door een discussie op twitter raakte ik geïnteresseerd in ‘bento’; de japanse manier van lunchbox maken. Veel gezonde dingen, kleurrijk, gedecoreerd en daardoor leuk om op te eten en tegelijk even stil te staan bij wat je eet. Ook een mooie manier om je restjes en kliekjes te gebruiken – vaak vind ik dat eigenlijk te weinig om te bewaren maar als je een doosje volpropt met siliconen cupcakevormpjes met allerlei kleine restjes is het juist snel teveel en te groot.

Ik ben natuurlijk een absolute beginner, heb er zelfs nog maar één gemaakt, maar dat beviel zo goed dat er vast meer volgen. Het is natuurlijk ook prima te doen met weightwatchers en kan me ook goed helpen bij telvrije dagen schat ik zo in. Wordt vervolgd dus 🙂

 1. Negen kilo minder! Dat is zeker niet niks. Lekker rustig aan, steeds een klein beetje minder. Zo gaat ie goed, zo gaat ie beter. 🙂

 2. Ha, dat is vloeken in de weightwatcherskerk; we moeten vooral ANDERS gaan eten en niet minder :). Maar ik wil natuurlijk wel weer snel naar die 11 kg minder die ik in december bereikt had. Door vooral lekker en gezond te gaan eten…

 3. Hai Mar,

  Waar is nou je vervolg??? Je hebt toch niet de moed opgegeven hè? Het kan echt hoor. Ik ben sinds 3 weken lid voor het leven. Had het echt nooit gedacht dat het ging lukken. Zo vaak en zo lang geprobeerd. Nu is het eindelijk gelukt. Joh, zet hem op!!!
  Liefs
  Mieke

 4. Oh, wat enorm goed Mieke!!! Lid voor het leven, wauw. Dat laat inderdaad zien dat we gewoon niet op moeten geven! Hoeveel ben je nu in totaal kwijt en hoe lang duurde het?

  Ik was inderdaad een beetje fout bezig, maar ga morgen weer naar cursus en schrijven en braaf bijhouden.

 5. Ben 15 maanden bezig geweest inclusief 6 weken stabilisatieperiode. Ben nu 38,1 kg kwijt en onder de 70 kg. Is echt een metamorfose Mar. Er zijn mensen die me niet meer herkennen:( Gisteren 3 nieuwe zomerbroeken gekocht maatje 40!!!! Wie had dit ooit kunnen denken. Mijn dank aan mijn kleinzoon Wessel is dan ook zeer groot en ik ga nu graag met hem zwemmen. Dus mar, ga ervoor, blijf schrijven, las een telvrije dag in of 2 of 3. Kan allemaal. Trouwens, voor Pro corn vezel fit (brood), hoef je geen pro points te tellen, dus makkelijk in te passen op een telvrije dag. Is te verkrijgen bij bakker Buys op de Italiëlaan. Is, erg lekker en vult goed.
  Succes joh, ik blijf je volgen.
  Liefs
  Mieke

Leave a Reply

Name
Email
Website