Kip met cashewnoten

kip met cashewnoten

Vandaag hebben we dit in de slowcooker gemaakt en het was heerlijk. Is ook een geweldig recept om gebruiksklaar in te vriezen. Dan koop je groot in als er een aanbieding is, werk je één dag heel hard en vul je een aantal ziplock diepvrieszakken met *alle* nodige ingrediënten en vries je die in. Dus alle scheutjes saus, kruiden, gesneden groente etc. gaan met het vlees in één zak zodat je later niets meer hoeft te doen. Etiket met de ingrediënten en wat je ermee moet doen op een sticker uitprinten, de avond ervoor uit de vriezer halen, ‘s morgens in de slowcooker legen – en klaar is kees.

Ingrediënten:
800-1000 gram kipfilet
3 El maizena gemengd met peper (optioneel)
1 El olie
120 ml (= ½ cup) zoete sojasaus
4 EL witte wijn azijn
4 El ketchup
2 El zoete chili saus (ik gebruik die met knoflook)
2 EL bruine suiker
1 EL verse gember, geraspt
6 teentjes verse knoflook, geraspt
beetje gemalen rode pepervlokken als je van pittig houdt
100 gram cashewnoten

Bereiding:

Optioneel, maar wel extra lekker, is als je de kip (evt in stukken) even in een kom met maizena en beetje peper gooit, en dan in de pan even bakt.
Doe de kip in de slowcooker. Meng de rest van de ingrediënten in een kom en giet die eroverheen. Zet de slowcooker 3-4 uur op low. Als je de cashewnoten knapperiger wilt kun je ze er wat later bijdoen, als je weinig tijd hebt kun je de slowcooker 2 uur op hoog zetten.

Lekker met rijst, wij aten er broccoli over, waar we na het afgieten knoflookpoeder overheen gooien omdat de kinderen het dan wel goed eten :).

Leave a Reply

Name
Email
Website